Ξεκίνησε η τοποθέτηση λαμπτήρων LED στο Δήμο Μουζακίου

Ο Δήμος Μουζακίου προχωρά στην αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες υψηλής εξοικονόμησης ενέργειας LED εξασφαλίζοντας πολύ καλύτερο φωτισμό και κυρίως μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων από την κατανάλωση ρεύματος.

Το όλο έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο καθώς εντάθχηκε στο Πρόγραμμα: «Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015»Μέτρο: 4.1. Βιοκλιματικός σχεδιασμός αστικού χώρου. Τίτλος Πράξης: Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό δημόσιων χώρων με χρήση ενεργειακών λαμπτήρων (LED) ενδεικτικού προϋπολογισμού 73.185 ΕΥΡΩ

Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED (Light Emitting Diode – Δίοδος Εκπομπής Φωτός) εξοικονόμησης ενέργειας, πράσινης τεχνολογίας για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εύρυθμης λειτουργίας φωτισμού στον Δήμο Μουζακίου με στόχο την αντικατάσταση παλαιών συμβατικών φωτιστικών υψηλής κατανάλωσης ρεύματος για εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό που υπερβαίνει το 70%.

Σκοπός της προμήθειας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό που υπερβαίνει το 70%, καθώς τα LED (Light Emitting Diode – Δίοδος Εκπομπής Φωτός), λόγω της κατάστασης λειτουργίας τους, προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο.

Πλεονεκτήματα

Τα φωτιστικά τύπου LED σεβόμενα το περιβάλλον, παρέχουν καθαρής και προηγμένης τεχνολογίας φωτισμό. Χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από τις συμβατικές λύσεις φωτισμού, επιτυγχάνοντας έτσι τη δραστική μείωση των εκπομπών άνθρακα. Αποτελούν την καλύτερη λύση φωτισμού, στα πλαίσια ανάπτυξης μορφών πράσινης ενέργειας.

Οφέλη

Τα οφέλη που υπάρχουν με την χρήση των λαμπτήρων LED είναι πολλαπλά:

• Μείωση ενεργειακής κατανάλωσης.
• Μηδενισμός της ακτινοβολίας, μείωση της θερμότητας.
• Μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή.
• Εξοικονόμηση χώρου και καλαισθησία.
• Ασφαλής, αθόρυβη και απρόσκοπτη λειτουργία.

«Παρά την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία εμείς στο Δήμο Μουζακίου εξακολουθούμε νε υλοποιούμε νέα έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς ο Δήμος Μουζακίου εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο για την εξοικονόμηση ενέργειας με τη χρήση λαμπτήρων τύπου LED. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται η επιχειρησιακή επάρκεια και ετοιμότητα του Δήμου μας, γεγονός που μας δίνει το δικαίωμα να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας και των δημοτών μας» Δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

led-1
Total
0
Shares