Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκίνησε η λειτουργία του  νέου μαγνητικού τομογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Magnitikos tomografos Larisa 1

Ξεκίνησε η λειτουργία του  νέου μαγνητικού τομογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Με τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρη Κατσικονούρη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  με αφορμή την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου  συγκροτήματος μαγνητικού τομογράφου MRI 3 TESLA  στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η προμήθεια του σύγχρονου μαγνητικού έγινε με χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1,8 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και η έναρξη της λειτουργίας του αναβαθμίζει  δραστικά την ποιοτική  παροχή υπηρεσιών υγείας στο σύνολο της υγειονομικής Περιφέρειας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη στελέχωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με επαρκές και αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο  κ.  Κατσικονούρης, από τις 15-6-2020 μέχρι σήμερα το  ιατρικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχει ενισχυθεί με συνολικά  95  διορισμούς (11 μέλη ΔΕΠ, 4 ΔΕΠ μη ιατροί και ΕΔΥΠ, 55 ιατροί ΕΣΥ και 25  επικουρικοί ιατροί).

Επιπλέον από τις 15-1-2020 μέχρι σήμερα έγιναν 431 προσλήψεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και λοιπού υποστηρικτικού προσωπικού.

Ο κ. Κατσικονούρης ανέφερε ότι  επίκειται η προκήρυξη  για την κάλυψη μέσω ΑΣΕΠ 8 νέων μόνιμων θέσεων, 5 επικουρικών και η 24ωρη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Agorastos Katsinokouris 1 Magnitikos tomografos Larisa




Total
0
Shares
Previous Article
paranesti dramas podilatikos pandion Karditsas 1

Στα ορεινά του ν. Δράμας στο Παρανέστι ταξίδεψαν οι άνδρες της ομάδας του ΠΑΝΔΙΩΝ-Ποδηλατικός Σύλλογος Καρδίτσας

Next Article
Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Δημήτρης Παπακώστας: Η Θεσσαλία έχει ανάγκη έναν νέο ...Γιώργο Σουφλιά για το άλμα που χρειάζεται !