Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες στην Καρδίτσα

Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες στην Καρδίτσα

Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες στην Καρδίτσα

Στο εργοτάξιο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός 

Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες στην Καρδίτσα που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 με προϋπολογισμό 1.114.130 ευρώ. Την πρόοδο των εργασιών διαπίστωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας Κώστα Νούσιο και τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο επισκέφτηκε το έργο. Πρόκειται για την ανέγερση ενός διώροφου σύγχρονου κτιρίου, που θα επικοινωνεί εσωτερικά με το υφιστάμενο, ώστε το σύνολο των δύο κτιρίων να στεγάσει κοινωνικές δομές της πόλης. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

 «Ακόμη ένα σημαντικό έργο για την πόλη της Καρδίτσας που χρηματοδοτούμε μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας προχώρα . Σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας και τον Δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο υλοποιούμε ένα έργο ουσίας για την τοπική κοινωνία που συγχρονίζει τη λειτουργία του Θεοδωρίδειου Κέντρου και τις υπηρεσίες που παρέχει σε εκατοντάδες ωφελούμενούς » δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Κατασκευάζεται ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο ενώ όλοι ο χώροι του κτιρίου θα είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος δηλώνει τα εξής: «Ένα πολύ σπουδαίο έργο για την περιοχή μας μπήκε σε τροχιά κατασκευής. Πρόκειται για την αναβάθμιση και την επέκταση του Θεοδωρίδειου Κέντρου – Ορίζοντες. Είναι ένα έργο το οποίο αλλάζει τα δεδομένα στην παροχή υπηρεσιών στο ευαίσθητο χώρο της Αναπηρίας. Με συνολικό προϋπολογισμό 1.114.130 θα αποκτήσουμε πλέον ένα σύγχρονο κτίριο με πολύ καλές υποδομές σε όλα τα επίπεδα.  Θέλω να ευχαριστήσω κατ’ αρχάς την δωρήτρια κ. Θεοδωρίδου για την μεγάλη της προσφορά. Όπως θέλω να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό καθώς χωρίς τη συνδρομή της Περιφέρειας το έργο δεν θα μπορούσε να προχωρήσει. Κλείνω τη δήλωση μου λέγοντας  ότι ο πολιτισμός μας κρίνεται μεταξύ άλλων και από το πως αντιμετωπίζει τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. Εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατό απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Στεκόμαστε στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία αλλά και των οικογενειών τους, συμμετέχοντας ενεργά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των ανθρώπων και αυτό μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση».  

Τί περιλαμβάνει το έργο

Το έργο αφορά στην δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική στέρηση σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Καρδίτσας συνολικής επιφάνειας 406,83 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο Ο.Τ. 237, επί των οδών Καποδιστρίου και Αλλαμανή, στην πόλη της Καρδίτσας. Στο οικόπεδο υπάρχει διώροφο κτίσμα, υφιστάμενο προ του 1955, στο οποίο θα γίνει προσθήκη κατ’ επέκταση του νέου κτιρίου. Στεγάζεται τώρα το Κέντρο «Ορίζοντες», το οποίο όμως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της λειτουργίας του. Τα κτίρια θα είναι σε άμεση επικοινωνία εσωτερικά.

Η ανέγερση διώροφου κτίσματος το οποίο περιλαμβάνει:

  • Ισόγειο με κύρια χρήση την αίθουσα συγκεντρώσεων, συνολικής επιφανείας 140 τ.μ.
  • Α΄ όροφο, με χρήσεις που περιλαμβάνουν χώρο άσκησης, εργαστήριο κοσμημάτων και ησυχαστήριο, επιφάνειας Ε=122 τ.μ.
  • Β΄ όροφο, με χρήσεις που περιλαμβάνουν γραφείο κοινωνικής υπηρεσίας, γραφείο ιατρού και γραφείο γραμματείας επιφάνειας Ε= 122 τ.μ.

• Υπόγειο, με χρήση αποθήκης επιφάνειας Ε=164τ.μ.

θεοδωρίδειο κέντρο ορίζοντες 3

θεοδωρίδειο κέντρο ορίζοντες 1

θεοδωρίδειο κέντρο ορίζοντες 2




Total
0
Shares
Previous Article
siragga mesohoras

Τις σήραγγες του οδικού δικτύου της Π.Ε. Τρικάλων συντηρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον Δείκτη Κοινωνικής Προόδου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον Δείκτη Κοινωνικής Προόδου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts