Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας Βασίλισσας

 

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας Βασίλισσας, με την Ιερά Αγρυπνία η οποία τελέστηκε για την Πρόοδο του Τιμίου Σταυρού, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Αναργύρους Κρανιάς Μουζακίου.

Η Εικόνα αυτή της Παναγίας, που είναι μοναδική στον Ελλαδικό χώρο, ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εικόνες. Ονομάστηκε Βασίλισσα από την εικονογραφία της, η οποία αναφέρεται στην κατάσταση της Παναγίας μας μετά τον θάνατό Της.  Η Κυρία Θεοτόκος, μετά την Κοίμηση και την Μετάστασή Της στους ουρανούς, δέχεται τιμές μοναδικές από τον Κύριο και Θεό Της, Ιησού Χριστό.  Την στέφει Βασίλισσα των Ουρανών και τις αποδίδει θρόνο υψηλό στα δεξιά Της.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, ότι η Παναγία μας κατέχει τα «Δευτερεία τῆς Ἁγίας Τριάδος» και γι’ αυτό υμνείται και τιμάται περισσότερο από κάθε άλλον Άγιο της Εκκλησίας μας, κατά την προφητεία και αποκάλυψη  «ἀπὸ τοῦ νῦν μακαριούσι μὲ πᾶσαι αἳ γενεαὶ…».

Η Ονομασία «Βασίλισσα» προήλθε από την Προφητεία του ψαλμωδού Δαυίδ «Παρέστη ἡ Βασίλισσα ἐκ δεξιῶν σου, ἐν ἰματισμῶ, διαχρύσω, περιβεβλημένη,  πεποικιλμένη…» η οποία, όσοι θα επισκεφτείτε την Εικόνα της, θα δείτε να αναγράφεται αριστερά της Παναγίας.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας, εορτάζει και πανηγυρίζει  στις 15 Αυγούστου και καθημερινά (7:00-8:30) στους Αγίους Αναργύρους  Κρανιάς Μουζακίου, θα προσκυνούμε το άγιο εικόνισμά της, όπου η όψη Της, μας κάνει να παρηγορούμεθα στις θλίψεις μας και να συνεχίζουμε τον αγώνα της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.

«Προς τίνα καταφύγω άλλην Αγνή, που προσδράμω λοιπόν και σωθήσομαι, που πορευθώ…εις σε μόνην ελπίζω και θαρρώ και καυχώμαι και εις σε κατέφυγον».

DSC07517

DSC08746

DSC08750

DSC08753

DSC08757

DSC08762




Total
0
Shares
Previous Article

Α.Σ.Καρδίτσας: Σε κυκλοφορία οι κάρτες διαρκείας για τη νέα σεζόν

Next Article

Γιορτή Καραγκούνικης πίτας στην Μαγούλα