Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς στην Αργιθέα

sxoleia Argithea slide

 Το ξεκίνημα της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής συνέπεσε φέτος με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019 -2020. Έτσι το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09.30 πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου, το Ανθηρό, ο καθιερωμένος αγιασμός με τις ευχές της Δημοτικής Αρχής για καλή, γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η Δημοτική Αρχή είχε φροντίσει τις προηγούμενες ημέρες να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου έτσι ώστε να ξεκινήσει χωρίς κανένα πρόβλημα η νέα χρονιά για μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου Ανθηρού συνοδευόμενοι από γονείς και συγγενείς προσήλθαν στο χώρο του σχολείου, το οποίο, μετά από τις διακοπές του καλοκαιριού, ξαναγέμισε με τις χαρούμενες φωνούλες των μικρών του φίλων. Εκεί τους υποδέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί τους, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και ο πατήρ Αντώνιος Ζουμπουρλής ο οποίος και τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό. Στη συνέχεια και μετά το καλωσόρισμα και τις ευχές όλων για «καλή χρονιά», ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαδήμας Ηλίας, σ. εκπαιδευτικός και ο ίδιος, μετέφερε τις ευχές του Δήμαρχου κ. Ανδρέα Στεργίου, ο οποίος λόγω προσωπικών υποχρεώσεων δεν ήταν δυνατόν να είναι παρών, αν και πολύ το επιθυμούσε, και τόνισε ότι η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο, ο οποίος θα είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ώστε να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Ακολούθησε συμβολική προσφορά από το Δήμο φακέλου με σχολικά είδη σε όλους τους μαθητές για το «καλό ξεκίνημα» τα οποία τα δέχτηκαν με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

Το ευχάριστο για φέτος, είναι ότι θα ξαναλειτουργήσει άμεσα και το Νηπιαγωγείο Αργυρίου.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής παρευρέθηκαν ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαδήμας Ηλίας,  οι Αντιδήμαρχοι Πούλιος Χαράλαμπος και Τσιατσιάνης Ηλίας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γραμμένος Κωνσταντίνος και Μερεντίτης Κωνσταντίνος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανθηρού Κωτής Γεώργιος. Οι δάσκαλοι από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή και όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και αφού αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν υποσχέθηκαν να καταβάλουν ό,τι καλύτερο μπορούν για το καλό των μαθητών.

Τέλος η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά την Πρωτοβάθμια για τη συνεργασία που υπάρχει με στόχο την στήριξη και την ομαλή λειτουργία των σχολείων της περιοχής.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας




Total
0
Shares
Previous Article
trikala evdomada kinikotitas

Τρίκαλα: Στόχος η ασφάλεια σε πεζούς και ποδηλάτες

Next Article
gs gomfoi

Γ.Σ Γόμφοι: Αρχίζουν οι εγγραφές στα τμήματα υποδομών

Related Posts