Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκινάνε τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου οι ακροάσεις νέων χορωδών για την ιστορική μικτή χορωδία Καρδίτσας

Ξεκινάνε τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου οι ακροάσεις νέων χορωδών για την ιστορική μικτή χορωδία Καρδίτσας

Ξεκινάνε τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου οι ακροάσεις νέων χορωδών για την ιστορική μικτή χορωδία Καρδίτσας

Επανερχόμενοι στην μουσικο-χορωδιακή κανονικότητα και με  όπλα το χορωδιακό τραγούδι και την μουσική, αρχίζουν από την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 οι ακροάσεις για εγγραφές στην ιστορική Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, που θα διαρκέσουν έως την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Η Μικτή Χορωδία της πόλης της Καρδίτσας μετά τις ιστορικές και σημαντικές εμφανίσεις της στην Εθνική Λυρική Σκηνή πρόσφατα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παλαιότερα, στο ‘Παλλάς’ Αθηνών (Βουκουρεστίου), στο Κολλέγιο Αθηνών αλλά και σε πολύ σημαντικές αίθουσες της Ευρώπης και της Αμερικής, στο Βυζαντινό  Κάστρο Φαναρίου συνεχίζει μεθοδικά και δυναμικά την δραστηριότητά της στην Ελλάδα και το εξωτερικό (5 συναυλίες της Μικτής Νεανικής Χορωδίας μας στην Νότιο Ιταλία από 24/9-3/10/21 ).Το Σάββατο  12 Μαρτίου  εμφανίζεται  στον Βόλο ενώ το καλοκαίρι έχει προγραμματίσει συναυλίες  στην Σπηλιά  του Καραισκάκη και στην Ιταλία.

Είναι γνωστό ότι η διδασκαλία του τραγουδιού είναι μία επίπονη και δύσκολη εκπαιδευτική διαδικασία γιατί απαιτείται η συνέργεια του δάσκαλου, του παιδαγωγού και του καλλιτέχνη. Επειδή δε η καλλιέργεια της ανθρώπινης φωνής είναι μια σύνθετη, επιστημονική  διαδικασία απαιτείται εξειδικευμένη γνώση και ως προς την παραγωγή του ήχου και της φωνής.

Τα μαθήματα στους χορωδούς περιλαμβάνουν την εξής ύλη: ορθοφωνία (εκφορά φωνηέντων και συμφώνων), φωνητική εκγύμναση, διαφραγματική αναπνοή, ασκήσεις τονικής σταθερότητας, διόρθωση φάλτσων κλπ.

Ξεκινάνε τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου οι ακροάσεις νέων χορωδών για την ιστορική μικτή χορωδία Καρδίτσας

Στη Μικτή Χορωδία Καρδίτσας μπορούν να λάβουν μέρος ενήλικες από 16 χρονών και πάνω, που ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια της φωνής τους, να τραγουδούν χορωδιακά-ομαδικά, την ερμηνεία αξιόλογων έργων Ελληνικής  και ξένης μουσικής και να πραγματοποιούν συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας.

Η δραστηριοποίηση στη Χορωδία των Ενηλίκων αποτελεί μια κατάκτηση σημαντική των πολιτισμένων κοινωνιών και ο Νίκος Ευθυμιάδης έχει κατακτήσει υψηλά επίπεδα επαγγελματικής καταξίωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η φωνή μας είναι ο καθρέπτης της προσωπικότητας μας και ο τρόπος με τον οποίο μιλούμε φανερώνει τον εσωτερικό μας κόσμο, έλκει ή απωθεί το ακροατήριο μας, μπορεί να κάνει την παρουσία μας ευχάριστη, κουραστική ή αδιάφορη.

Μεγάλη είναι η Χορωδιακή παράδοση του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης που είναι συνδεδεμένη με Χορωδιακά Φεστιβάλ, Μουσικά Σύνολα  (παιδικά, νεανικά,σχολικά, μανδριγαλιστικά, μικτά) σε Καρδίτσα, Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Με τη φροντίδα και την επιμέλεια του Νίκου Ευθυμιάδη (Master of Arts στη Διεύθυνση ), καθώς και ενός εκλεκτού και εξειδικευμένου επιτελείου καθηγητών σε ένα περιβάλλον όμορφο, ασφαλές και ειδικά σχεδιασμένο μπορούν οι χορωδοί να δείξουν τις ικανότητές τους και να εξελιχθούν.

Τα μαθήματα της Μικτής Χορωδίας γίνονται κατά φωνές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και σύμφωνα με τις οδηγίες  της Πολιτείας, από Δευτέρα  έως Παρασκευή στις 20:30 το βράδυ.

Οι ακροάσεις γίνονται καθημερινά στο Ωδείο ύστερα από ραντεβού, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη Γραμματεία του Ωδείου, Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας Τ.Κ. 43100 Καρδίτσα, Τηλ: 24410-75440 και στο Εmail: nke@otenet.gr
Total
0
Shares