Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκινάνε μέσα στο καλοκαίρι οι εργασίες για τη δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μουζάκι

palio dasarxeio mouseio Mouzaki

Ξεκινάνε μέσα στο καλοκαίρι οι εργασίες για τη δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μουζάκι

Συζητήθηκε επίσης η αξιοποίηση της περιοχής των Αρχαίων Γόμφων

Με αφορμή την επίσκεψη της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας κας Μαρίας Βαϊοπούλου στο κάστρο του Φαναρίου, τη Δευτέρα 13/7, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν με το Δήμαρχο Δήμου Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη το θέμα της δημιουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μουζάκι αλλά και η αξιοποίηση της περιοχής των Αρχαίων Γόμφων.

Στην μεταξύ μας συνομιλία η κα Βαϊοπούλου δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Δ. Μουζακίου κ. Στάθη για την άριστη συνεργασία. Μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο κτίριο που στεγαζόταν παλιότερα το Δασαρχείο Μουζακίου. Εκεί θα δημιουργηθεί το αρχαιολογικό μουσείο όπου θα εκτίθονται ευρήματα από την περιοχή των αρχαίων Γόμφων και όχι μόνο. Το συνολικό ποσό που υπολογίζεται για την ολοκλήρωση των εργασιών είναι 60.000 ευρώ. Από αυτά το Υπουργείο Πολιτισμού έχει στείλει ήδη τα 20.000 ευρώ στην Αρχαιολογία, ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για την έναρξη των εργασιών ενώ ο Δήμος Μουζακίου είναι αρωγός μας και συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία του μουσείου επισκευάζοντας τις αποθήκες του. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από την σκεπή και σταδιακά θα προχωρήσουν σε όλο το κτίριο. Στον ίδιο χώρο στο ισόγειο του κτιρίου, όπως μας ανέφερε η κα Βαϊοπούλου, υπάρχουν σκέψεις να δημιουργηθεί και μία αίθουσα φωτογραφικού υλικού που θα εκθειάζει τα μοναστήρια της περιοχής του Δήμου Μουζακίου αλλά και μοναστήρια της Αργιθέας, λειτουργώντας έτσι ως οδηγός για τον επισκέπτη του θρησκευτικού τουρισμού. Από κοινού με τον Δήμο και την Π.Ε. Καρδίτσας προγραμματίζουμε κάποιες δράσεις στην περιοχή όπως αυτή του Σεπτέμβρη στο κάστρο του Φαναρίου.

Ο κ. Στάθης μου έθιξε επίσης το θέμα για την περαιτέρω αξιοποίηση των Αρχαίων Γόμφων, συνεχίζει η κα Βαϊοπούλου, και συμφωνώ. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει εκεί, αρχής γενομένης με την ανακήρυξη του χώρου σε αρχαιολογικό. Πρέπει επίσης να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις εκεί όπως ο φωτισμός και καλύτερος δρόμος, έτσι ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών, ακόμη και χώρος στάθμευσης οχημάτων».




Total
0
Shares
Previous Article

Δ. Παπακώστας: Κάποιος να ξυπνήσει τον... "κοιμώμενο γίγαντα" της Εθνικής οικονομίας!

Next Article
kotsos

Παρέμβαση Γ.Κωτσού για μετατάξεις ΑΣΣΥ-ΕΜΘ-ΕΠΟΠ της Πολεμικής Αεροπορίας κατόχων πτυχίου ΑΕΙ