Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκινά το φεστιβάλ πολιτισμού «Με θέα το Αιγαίο» στη Λάρισα

 

Κώστας Αγοραστός: «Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών μας αναδεικνύουμε την αυτοδιοικητική κοινωνική ευθύνη»

Πλούσιες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις θα απολαύσουν όσοι βρεθούν το τριήμερο 27, 28, 29 Ιουλίου και 4 Αυγούστου στα παράλια του νομού Λάρισας. Το φεστιβάλ πολιτισμού «Με θέα το Αιγαίο», που διοργανώνεται για δωδέκατη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, σε συνεργασία με τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών, εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό για την ανάπτυξη των παραλίων της Λάρισας και της Θεσσαλίας και έχει ως στόχο την προβολή της περιοχής,  ως ένας ξεχωριστός τόπος διακοπών.

Οι εκδηλώσεις του φετινού ποικίλου και ολοκληρωμένου προγράμματος του φεστιβάλ «Με θέα στο Αιγαίο» είναι όλες δωρεάν για το κοινό .

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου, η οποία δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Αναλυτικότερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατά την τοποθέτησή του τόνισε τα εξής:

«Το φεστιβάλ «με θέα το Αιγαίο» αποτελεί μια μεγάλη, ξεχωριστή και συμμετοχική γιορτή, μια γιορτή που κάθε χρόνο αναβαθμίζεται. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με μεγάλες και συμμετοχικές εκδηλώσεις στις 27, 28 και 29 Ιουλίου αλλά και τις  4 Αυγούστου σε όλα τα παράλια του νομού Λάρισας. Κάθε χρόνο η προσπάθειά μας εδράζεται στον εμπλουτισμό των προγραμμάτων του φεστιβάλ με τοπικά συγκροτήματα, θέατρο, τραγούδι, παιχνίδι, κινηματογράφο, τέχνη και αθλητισμό. Βέβαια υπάρχουν και μεγάλες εκδηλώσεις όπως είναι εκείνη που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου  με τη συμμετοχή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Πρόκειται για συμμετοχικές διαδικασίες οι οποίες έρχονται από κάτω προς τα επάνω, καθώς συμμετέχουν τοπικά σχήματα αλλά είναι και το αποτέλεσμα που απορρέει από την άριστη συνεργασία που έχουμε  με το Δήμο Αγιάς, το Δήμο Τεμπών και με όλους τους ντόπιους καλλιτέχνες που έχουν όρεξη, όραμα, συνείδηση και συναίσθηση προσφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, σε μια δύσκολη περίοδο, αναδεικνύεται η αυτοδιοικητική κοινωνική ευθύνη να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε  όλους τους πολίτες να βγούνε από τα σπίτια τους να γιορτάσουν, να συμμετέχουν και να ξεχάσουν την γκρίζα πραγματικότητα. Όλα τα παραπάνω πραγματοποιούνται δωρεάν για τους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στη χώρα και είναι δωρεάν. Με συνεχείς προσπάθειες έχουμε ως στόχο να φέρουμε τον κόσμο κοντά μέσω μιας πολιτισμικής διαδικασίας η οποία δημιουργεί προϋποθέσεις κοινωνικού προστατευτισμού.

 Καλούμε όλους να επισκεφτούν τα παράλια του νομού Λάρισας και να χαρούν μαζί με τις διακοπές τους και τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Συγχαρητήρια σε όλους, στους δήμους και ιδιαιτέρως στους ανθρώπους που έτρεξαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο φεστιβάλ για άλλη μια χρονιά».

Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντράρας παίρνοντας το λόγο σημείωσε ότι «μιλάμε για συμμετοχικές εκδηλώσεις. Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια η οποία συνεχίζεται για πάρα πολλά χρόνια. Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του κατάφεραν να ενώσουν και να φέρουν σ’ ένα κοινό στόχο πάρα πολλούς ανθρώπους είτε αφορά πολιτιστικούς συλλόγους, δήμους και καλλιτέχνες. Αυτό νομίζω αποτελεί το τελικό συμπέρασμα στο οποίο θα πρέπει να επιμείνουμε.

Όταν υπάρχει μια κεντρική στόχευση και καλή συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Μπορούμε παράλληλα να πετύχουμε όλα αυτά με πολύ λιγότερο κόπο, εργατοώρες και με λιγότερα χρήματα.

Για άλλη μια χρονιά η εκδηλώσεις θα είναι εξαιρετικές και θα έχουν μεγάλη επιτυχία. Δίνοντας μια άλλη όψη και αίσθηση στους πολίτες για να ξεφύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος επεσήμανε τα εξής:

«Ένα ακόμη φεστιβάλ «με θέα στο Αιγαίο» σε αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμου Αγιάς και Δήμου Τεμπών, με πλήθος θεατρικών και μουσικών  παραστάσεων. Και όπως έχει ήδη τονιστεί είναι δωρεάν για το κοινό.

Αποτελεί την κορυφαία συνδιοργάνωση Περιφέρειας και Δήμων που προβάλει την πολιτιστική μας κληρονομιά, τα ήθη και τα έθιμα μας. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι αναδεικνύουν τον εθελοντισμό, τη συμμετοχή και τη συνεργασία.

Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Αγιας για την πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στις εκδηλώσεις».

Ακόμη, το λόγο πήραν ο ηθοποίος κ. Βασίλης Γιαβρής ο οποίος στις δηλώσεις του τόνισε ότι «με τη κ. Ειρήνη Καϊσούδη την Παρασκευή στο θέατρο Πλατάνια θα δώσουμε μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους «τη Μπαλαρίνα». Για πολλαπλή φορά έχω τη τιμή να συμμετέχω στις εκδηλώσεις με θέα το Αιγαίο και με τιμά με συμμετοχή μου ο Κώστας ο Αγοραστός. Μάλιστα σας το λέω ξεκάθαρα ότι και άλλοι περιφερειάρχες πλέον τον μιμούνται. Εμείς που έχουμε την επιλογή να ζούμε στη Λάρισα, δεν το κάνουμε από ανάγκη, και ευτυχώς υπάρχει ο περιφερειάρχης και μας δίνει τη δυνατότητα να δείχνουμε τις δουλειές μας προς τα έξω.

Τέλος, ο πρόεδρος του οικισμού Αλεξανδρινής Ηλίας Κίτσιος υποστήριξε ότι «ηθελα με τη σειρά μου να πω ότι συμμετέχουμε για μια ακόμα φορά στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ «με θέα το Αιγαίο».

Τις οποίες χαρακτηρίζω ως μια πολύ σημαντική αυτοδιοικητική παρέμβαση με συμμετοχή του λαού και σημεία τόνωσης της αγοράς. Συγχαίρω, επίσης, τον περιφερειάρχη μας κ. Αγοραστό γι’ αυτή του την προσπάθεια. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αγιάς κ. Γκουντάρα και το δήμαρχο Τεμπών κ. Κολλάτο ένωσαν τις ενέργειες τους και τις δράσεις εμπλουτίζοντας τον πολιτιστικό και λαϊκό χαρακτήρα της περιοχής».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Λιούπας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολίτη και Δημοσίων Σχέσεων Αλέξανδρος Πατουλιώτης, το στέλεχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κατερίνα Γκέτσιου, ο Χρήστος Χαλτούπης από το Θέατρο Αιγάνης, ο Δημήτρης Φωτίου από το ΠασπαρτούArt and More,  η Κική Μουκούλη από τον Περιβαλλοντικό Μορφωτικό Σύλλογο Σκήτης Αγιοκάμπου, η Ζωή Σαραφείδου από τον Χορίαμβο, η Μάρθα Αρταπυρίδου επιμελήτρια της έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης Στομίου, ο πρόεδρος Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας Απόστολος Γούλας, η Βάνα Καταραχιά από το Θέατρο Τεχνών, η κουκλοπαίκτρια Ειρήνη Καïσούδη, η Δήμητρα Μπαράτση από το Σύλλογο Θεάτρου Δρόμου και ο Απόστολος Καλαφάτης από τον οικισμό Αλεξανρινής.

 

Το βίντεο του Φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε σε αυτό το link:

 

 

Και πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στο link:
https://www.facebook.com/metheatoaigaiofestival

 

me thea to aigaio mesa

me thea to aigaio 2

me thea to aigaio 3

me thea to aigaio




Total
0
Shares
Previous Article

Φωτισμός οδών-πλατειών: Συμφωνία που θέτει τη Δημοτική Αρχή προ των ευθυνών της

Next Article

Με επιτυχία η συναυλία της Ρεμπέτικης Παρέας στην πλατεία Ακαδημίας

Related Posts