Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκινά τις εργασίες του το ΙΙ Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης

Ξεκινά τις εργασίες του το ΙΙ Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης

 

ΞΕΚΙΝΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Βιωσιμότητα, καινοτομία, πολιτισμός στο ΙΙ Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης

Παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά καθώς και των υπουργών: Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, των υφυπουργών: Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφίας Ζαχαράκη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα και δεκάδων ακόμη διακεκριμένων ομιλητών ξεκινά τις εργασίες του ΙΙ Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης, που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, σε συνεργασία με την εφημερίδα «Ελευθερία».

Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Divani Palace στη Λάρισα, έχει ως στόχο τον εντοπισμό των νέων επενδυτικών και παραγωγικών τάσεων καθώς και των προκλήσεων που δημιουργούνται για τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Το ΙΙ Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, της Ιεράς Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΣΕΤΕ και του ΣΘΕΒ.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

9.00 – 9.30 – Προσέλευση εγγραφές

10:00 – 11.30 Α’ ΣΥΝΕΔΡΙΑ: Βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη, κλιματική αλλαγή και κυκλική οικονομία

11.30 – 13.30 Β’ ΣΥΝΕΔΡΙΑ: Βιομηχανία, καινοτομία, επενδύσεις, ανάπτυξη, δικαιοσύνη

13:30 – 14.30 Γ’ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Εκπαίδευση – Απασχόληση

  1. 00 – 19.00 Τελετή έναρξης

19.00-21.00 Δ’ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Περιφερειακή ανάπτυξη στην Ευρώπη – Η Περιφέρεια Θεσσαλίας το 2030

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 9.00 – 9.30 Προσέλευση εγγραφές

10:00 – 12:00 Α’ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Υγεία – Προκλήσεις, στόχοι

12:00 – 14.00 Β’ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Υποδομές – Ενεργειακές εξελίξεις – Περιβάλλον – Αχελώος

14:00 – 16.00 Γ’ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Τουρισμός, θεματικός τουρισμός, αγροτουρισμός, πολιτισμός στους 4 θεσσαλικούς νομούς

Παράλληλες δράσεις

Κατά τις δύο ημέρες του συνεδρίου έχουν προγραμματιστεί ποικίλες δράσεις για την καινοτομία και την τουριστική ανάδειξη της Θεσσαλίας.

Ένα αγωνιστικό μονοθέσιο made in Thessaly

centaurus1Στον πεζόδρομο της Παπαναστασίου μπροστά από το ξενοδοχείο Divani οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το μονοθέσιο αγωνιστικό της ομάδας Κένταυρος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας «Thireus R». Η Centaurus Racing Team αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχος της ομάδας είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου formula, ικανού να συμμετάσχει στον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό το Formula Student. Η ομάδα από το 2009 μέχρι σήμερα, έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει 6 μονοθέσια και έχει συμμετάσχει σε 12 διαγωνισμούς με σημαντικές διακρίσεις. Στο πλευρό της Centaurus Racing Team Θεσσαλίας βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στηρίζοντας τη δράση της στις αγωνιστικές πίστες του Formula Student.

Η τηλεϊατρική στην υπηρεσία του πολίτη

Στα πλαίσια του συνεδρίου θα γίνει παρουσίαση του Διαγνωστικού Κόμβου “iHealthNode”. Πρόκειται για μια πρότυπη κινητή μονάδα ιατρικών εξετάσεων και παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και αστικά κέντρα όπου υπάρχει η ανάγκη πρόσβασης του πληθυσμού σε υποδομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, χωρίς την μετάβαση σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική. Οι κινητές μονάδες- σταθμοί λειτουργούν ως μεταφερόμενα ιατρικά γραφεία, πλήρως εξοπλισμένα με διαγνωστικό εξοπλισμό αλλά και με τεχνολογία συμβουλευτικών υπηρεσιών μέσω βίντεο.

Εικονική βουτιά στον Παρθενώνα των ναυαγίων

alonnisos ypobruxia ksenagisi stin peristeraΕικονική βουτιά στο κλασσικό ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι συμμετέχοντες στο ΙΙ Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης με τη βοήθεια γυαλιών Virtual Reality. Τα πρώτα υποθαλάσσια μουσεία στην Ελλάδα βρίσκονται στις Σποράδες και τον Δυτικό Παγασητικό και από το καλοκαίρι του 2020 μετατρέπονται σε επισκέψιμα ενάλια μουσεία, συνδυάζοντας τις καταδύσεις με τις αρχαιότητες. Πρόκειται για ένα νέο καινοτόμο τουριστικό προϊόν το οποίο δημιούργησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στοχεύοντας στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού και την πολύπλευρη ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη και μοναδική Περιφέρεια στη χώρα με Υποβρύχια Μουσεία προσφέροντας στην παγκόσμια κοινότητα των αυτοδυτών και στους λάτρεις των ενάλιων αρχαιοτήτων τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον «Παρθενώνα των ναυαγίων», το κλασικό ναυάγιο της Περιστέρας, στα ανοιχτά της Αλοννήσου.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα από τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό έργο «EnerNETMob» αποκτά το πρώτος ηλεκτρικό της αυτοκίνητο και προχωρά σε δράσεις με στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Σε αυτό το πλαίσιο στον χώρο του συνεδρίου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης μέσα από εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, αλλά και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό, με έπαθλο ένα διήμερο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο και διανυκτέρευση.

Mεγάλοι υποστηρικτές: EXALCO, INTERCOMM FOODS, ANIMUS, MIKEL.

Υποστηρικτές: ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, CHIPITA, ΣΟΦΛΑ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΦΟΔΣΑ Ν. Λάρισας, ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, FASHION CITY OUTLET,  TEDRA, ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Υποστηρικτές επικοινωνίας: TRT, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΡΗΤΗ TV

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους ομιλητές στο www.events.eleftheria.gr και στα instagram: ii European development forum, Facebook: @thessalycongress.




Total
0
Shares
Previous Article
kentro koinotitas Karditsas

Εργαστήρι για ανέργους από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καρδίτσας

Next Article
Παρουσίαση στο ΣΔΕ Καρδίτσας με θέμα τις «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

Παρουσίαση στο ΣΔΕ Καρδίτσας με θέμα τις «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»