Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκινά τη Δευτέρα η 52η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

Ξεκινά τη Δευτέρα η 52η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

 

Η καρδιά του πολιτισμού και της παράδοσης χτυπά στην Καρδίτσα – Ανοίγει τη Δευτέρα 24/6 η αυλαία της 52ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια»

karaiskakeia 2019Στην Καρδίτσα θα χτυπάει, από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου, η καρδιά του πολιτισμού και της παράδοσης καθώς όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η 52η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Τα φετινά Καραϊσκάκεια είναι αφιερωμένα στα Θρησκευτικά Δρώμενα και Τελετουργίες ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές το πρωί της Τετάρτης 19 Ιουνίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν: ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Γιάννης Σβάρνας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Ντενίσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος και το μέλος κ. Σόνια Κοζιού.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός

Τα Καραϊσκάκεια, μια Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού με ειδική αναφορά στο λαϊκό πολιτισμό, τις παραδόσεις, τη θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα  της θεσσαλικής γης, αποτελούν τον μακροβιότερο θεσμό στο είδος τους, με διακριτή ταυτότητα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας.

Η φετινή, 52η διοργάνωση που στηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας φέρνει την Καρδίτσα για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, χάρη στην συμμετοχή συγκροτημάτων από όλο τον κόσμο αλλά και στο ποιοτικό και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων, που κινητοποιεί χιλιάδες κόσμου και δημιουργεί ρεύμα τουρισμού στην περιοχή.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην ακούραστη Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, τους συνδιοργανωτές, υποστηρικτές και όλους τους συμμετέχοντες που εργάζονται με αφοσίωση για να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα της λαϊκής μας παράδοσης. Η ιστορία είναι η μόνη που μπορεί να σώσει τον κόσμο. Πρέπει να γνωρίζουμε το παρελθόν για να χτίσουμε το μέλλον. Στις δύσκολες στιγμές, η παράδοση δημιουργεί αντιστάσεις ποιότητας. Μας προσφέρει την ευκαιρία να σκύψουμε στην εθνική μας ψυχή, να γίνουμε όλοι κρίκος μιας αλυσίδας που δεν πρέπει να σπάσει ποτέ. Η παράδοση διατηρεί ολοζώντανη τη μνήμη, η οποία μνήμη φέρνει ελπίδα.

Δεν ζούμε σε κενό. Η τοπική αυτοδιοίκηση γεννήθηκε για να υπηρετεί τον άνθρωπο. Γι αυτό και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει διοργανώσεις που βρίσκονται κοντά στον πολίτη, στις επιθυμίες, τα όνειρα, την καθημερινότητά του, τις μικρές χαρές που κάνουν τη ζωή μεγάλη, σε εκδηλώσεις που κινητοποιούν και ενώνουν, που συμβάλλουν στη συναδέλφωση μεταξύ των λαών του κόσμου, στη γνώση και ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων μεταξύ τους, στην ιστορική, πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική συνοχή. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος

Για 52η χρονιά οργανώνονται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων τα «Καραïσκάκεια», η κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση της περιοχής μας.

Πρόκειται για το σημαντικότερο πολιτιστικό θεσμό, στον οποίο ανταποκρίνονται με τη συμμετοχή τους, σχήματα από κάθε περιοχή της Ελλάδας και από αρκετές ξένες χώρες. Η Καρδίτσα όλα αυτά τα χρόνια έχει αγκαλιάσει το θεσμό και η καλύτερη απόδειξη είναι η αθρόα συμμετοχή του κόσμου.

Οι εκδηλώσεις «Καραïσκάκεια» προς τιμή του συμπατριώτη μας Ηρώα Γεωργίου Καραïσκάκη που γεννήθηκε στο Μαυρομμάτι, έχουν πλέον πανελλαδική και διεθνή ακτινοβολία στέλνοντας το μήνυμα του πολιτισμού προς κάθε κατεύθυνση. Η Περ. Ενότητα Καρδίτσας από τη πρώτη στιγμή ήταν συμπαραστάτης και αρωγός στην προσπάθεια της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων για την καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης. Θέλω ακόμη να υπογραμμίσω πως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός, αλλά και όλοι εμείς οι συνεργάτες του, δίνουμε χωριστή έμφαση στην ανάδειξη του πολιτισμού, καθώς πρόκειται για βασικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας και του μακραίωνου πολιτισμού μας. Για αυτό στηρίζουμε, τόσο τη συγκεκριμένη κορυφαία διοργάνωση όσο και γενικότερα τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Στόχος είναι να διατηρήσουμε ζωντανές και στη πρώτη γραμμή κορυφαίες εκδηλώσεις πολιτισμού, που μας χαρακτηρίζουν και  αναδεικνύουν τον τόπο μας.

Με τις παραπάνω σκέψεις, εκφράζω τα συγχαρητήρια και τις θερμότερες ευχές μου, για επιτυχία των εκδηλώσεων. Συγχαίρω τους διοργανωτές για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλουν για την άψογη διοργάνωση και επισημαίνω ότι χωρίς την δική τους εθελοντική συμμετοχή τίποτα δεν θα μπορούσε να προχωρήσει. Θέλω τέλος να καλέσω τους συμπολίτες μας  να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους, όπως εξάλλου κάνουν κάθε χρόνο, μια από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις της χώρας στο τομέα της παράδοσης. 

Ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Γιάννης Σβάρνας

Τα «Καραϊσκάκεια» είναι ένας κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός για τον τόπο μας, που για περισσότερο από μισό αιώνα αναδεικνύει τον πλούτο της παράδοσης της περιοχής μας, αλλά και όλης της χώρας και παράλληλα μας φέρνει σε επαφή με τα ήθη, τις παραδόσεις και τους χορούς άλλων λαών.

Είναι όμως ταυτόχρονα κι ένας θεσμός, με τον οποίο ως Καρδιτσιώτες αποδίδουμε και την οφειλόμενη τιμή στο άξιο τέκνο της περιοχής μας, τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη, ο οποίος υπήρξε και μία από τις σημαντικότερες μορφές της Ιστορίας μας.

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που υποδεχόμαστε στον όμορφο και φιλόξενο τόπο μας τις ελληνικές και τις ξένες αποστολές που θα συμμετάσχουν στα φετινά Καραϊσκάκεια και ευχόμαστε ότι θα απολαύσουν την παραμονή τους στην περιοχή μας.

Ο Δήμος Καρδίτσας διαχρονικά στηρίζει τον κορυφαίο αυτό πολιτιστικό θεσμό, οι εκδηλώσεις του οποίου τιμούν την περιοχή μας και παράλληλα αναδεικνύουν και την ιδιαίτερη πολιτιστική και λαογραφική παράδοσή μας, που παραμένει ζωντανή, γιατί μεταλαμπαδεύεται ανόθευτη από γενιά σε γενιά.

Αφού συγχαρώ την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας για την προσπάθεια που καταβάλει διαχρονικά για την συνεχή αναβάθμιση του θεσμού και τον εμπλουτισμό της με παράλληλες θεματικές εκδηλώσεις, χαιρετίζω την 52η διοργάνωση των Καραϊσκακείων, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Καλούμε όλους τους Καρδιτσιώτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τον κορυφαίο αυτό θεσμό.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Ντενίσης

Τα Καραϊσκάκεια, αυτός ο τόσο σημαντικός πολιτιστικός θεσμός, συμπληρώνει φέτος 52 χρόνια ζωής. Όλα αυτά τα  χρόνια, τα Καραϊσκάκεια μας συντρόφεψαν και μας ταξίδεψαν σε άλλους τόπους και άλλους πολιτισμούς. Υποδεχθήκαμε εκατοντάδες χορευτικές ομάδες από όλα τα μήκη και τα πλάτη. Οι άνθρωποι αυτοί φιλοξενήθηκαν και είδαν τις ομορφιές του τόπου μας. Είμαστε σίγουροι ότι μετέφεραν τις όμορφες εικόνες και στην πατρίδα  τους. Όσο για μας;

Εμείς γνωρίσαμε και αγαπήσαμε άλλους – λίγο  «διαφορετικούς», λίγο «αλλιώτικους» – χορούς και μουρμουρίσαμε, σε άγνωστες για μας γλώσσες, όμορφα τραγούδια. Νιώσαμε ρίγη με τα τραγούδια και τους χορούς του τόπου μας, καμαρώσαμε τη λεβεντιά των χορευτών, θαυμάσαμε τις εξαιρετικές φορεσιές. Τον αγαπήσαμε αυτόν το θεσμό κι εμείς ως Επιμελητήριο, τον υποστηρίξαμε σε κάθε του εκδήλωση. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, γιατί πιστεύουμε ότι ο σεβασμός στον πολιτισμό ενός τόπου, προχωρά χέρι με χέρι με την Ανάπτυξη.

Συγχαρητήρια στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και για τη φετινή διοργάνωση, και σε όλους τους συντελεστές που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους κάθε χρόνο. Το Επιμελητήριο Καρδίτσας στέκεται και φέτος αρωγός στα «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2019» και εύχεται σε όλους «καλή επιτυχία».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος

Είμαστε πάλι εδώ, όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά, για να αποδείξουμε ότι η Καρδίτσα μπορεί και συνεχίζει να αντιστέκεται πολιτιστικά μέσα από μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Η 52η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ αποτελεί γεγονός και από τις 24 έως και τις 30 Ιουνίου ο Νομός μας αναμένεται να βρεθεί για άλλη και φορά στο επίκεντρο του πανελλαδικού – και όχι μόνο – ενδιαφέροντος.

Στη φετινή διοργάνωση καλεσμένες χώρες είναι η Κύπρος, η Ινδία, η Ιταλία και η Ρουμανία και από την Ελλάδα θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε επί σκηνής καταξιωμένα χορευτικά συγκροτήματα από τη Φλώρινα, την Κοζάνη, την Ξάνθη, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Σκύρο, τη Σκόπελο, την Καλαμάτα, τη Λέσβο και την Πέλλα.

Το δικό τους χρώμα θα δώσουν και τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα παρουσιάζοντας είτε θρησκευτικά δρώμενα και τελετουργίες, που είναι η θεματική της φετινής διοργάνωσης, είτε χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Τριανταπέντε συνολικά χορευτικά συγκροτήματα και πάνω από 1.000 χορευτές θα εμφανιστούν στη σκηνή των Καραϊσκακείων, μπροστά από τον επιβλητικό ανδριάντα του ήρωα Γεώργιου Καραϊσκάκη, στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν κάθε βράδυ στις 21:00 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, ενώ παραστάσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά και σε όλους σχεδόν τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε Καρδιτσιώτη, και όχι μόνο, να συμμετάσχει ενεργά στο κορυφαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός. Φέτος, μάλιστα, το πρόγραμμα των Καραϊσκακείων θα περιλαμβάνει ακόμα περισσότερους σταθμούς και ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη χαρά για όλους τους Συλλόγους των χωριών αυτή η συνεργασία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστώ θερμά όλους τους συνδιοργανωτές μας: την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας  καθώς επίσης και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που αναγνωρίζει την προσπάθειά μας.

Θερμές ευχαριστίες και προς όλους τους χορηγούς μας, τους εθελοντές και φυσικά προς όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων για την άψογη συνεργασία μας.

Εμπρός, λοιπόν, ας ανοίξει η αυλαία, ας ξεκινήσουν οι χοροί και ας γίνουμε όλοι συμμέτοχοι σ ΄ αυτή τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9:00 μ.μ.

> Τελετή Έναρξης – Χαιρετισμοί

> Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας»

> Μορφωτικός Σύλλογος Μυρίνης

> Χορευτικό ΚΑΠΗ Καρδίτσας

> Βραδιά Φιλίας

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9:00 μ.μ.

> Πολιτιστικός, Μορφωτικός Σύλλογος Γοργοβιτών και Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λαμπεριωτών «Το Λαμπερό»

> Δημοτικό Χορευτικό Καρδίτσας «Μαίρη Ιωαννίδου»

> Λαογραφικός, Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Θεσσαλικό Χοροστάσι»

> Χορευτικό συγκρότημα «Shivam» από την Ινδία

> Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας 

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9:00 μ.μ.

> Μορφωτικός Σύλλογος Αμπελικού

> Μορφωτικός, Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος Παλαμά «Οι Καραγκούνηδες»

> Μορφωτικός Σύλλογος Μητρόπολης

> Χορευτικό συγκρότημα «Somes Crown» από τη Ρουμανία

> Λύκειο των Ελληνίδων Ηρακλείου

> Μορφωτικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού 

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9:00 μ.μ.

> Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο Απόλλων», Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο Γ. Καραϊσκάκης» και Μορφωτικός Σύλλογος Κρανιάς

> Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανάβρας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

> Χορευτικό συγκρότημα «Quartiere Villanova» από την Ιταλία

> Κέντρο Χορού και Λαογραφίας «Εν Χορώ»

> Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων 

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9:00 μ.μ.

> Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Ο Θεσσαλικός Κάμπος»

> Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος «Καλλίχορος»

> Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Καραγκούνα» και Μορφωτικός Σύλλογος Καλογριανών

> Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών Μήθυμνας «Ο ΜΟΛΥΒΟΣ»

> Χορευτική Ομάδα Δήμου Σκύρου

> Σύλλογος Γυναικών Όρμας Ν. Πέλλας 

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9:00 μ.μ.

> Μορφωτικός Σύλλογος Βαθύλακκου Κοζάνης

> Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αγία Τριάδα»

> Πολιτιστικός Όμιλος «Νόστος» Πισσουρίου Κύπρου

> Πολιτιστικός, Λαογραφικός Σύλλογος «Η ΘΡΑΚΗ»

> Χορευτικό Συγκρότημα «Διαμαντής Παλαιολόγος» Σκοπέλου 

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9:00 μ.μ.

> Φυσιολατρικός Λαογραφικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προαστίου

> Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας

> Κέντρο Σπουδών και Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού «ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ»

> Σύντομη εμφάνιση των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων (Κύπρος, Ινδία, Ιταλία, Ρουμανία)

> Τελετή Λήξης

> Βραδιά Φιλίας

Στους υπόλοιπους Δήμους

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 – Ώρα 9:00 μ.μ.

Μασχολούρι: Ινδία 

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 – Ώρα 9:00 μ.μ.

Άγιος Βησσάριος: Ρουμανία

Σύλλογος Γυναικών Μουζακίου: Ιταλία, Κρήτη

Κέδρος: Κύπρος 

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 – Ώρα 9:00 μ.μ.

Καλλιφώνι: Ιταλία

Κρυονέρι: Ινδία

Κερασιά: Κύπρος 

Πέμπτη  27 Ιουνίου 2019 – Ώρα 9:00 μ.μ.

Γεωργικό: Κύπρος

Κυψέλη: Ινδία

Πασχαλίτσα: Ρουμανία 

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 – Ώρα 9:00 μ.μ.

Κανάλια: Κύπρος

Φύλλο: Ινδία, Καλαμάτα

Γραμματικό: Ιταλία

Δασοχώρι: Ρουμανία 

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 – Ώρα 9:00 μ.μ.

Μαυρομμάτι: Ινδία

Μάρκο: Ρουμανία

Ιτέα: Ιταλία

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Κυριακή 23 Ιουνίου   –   Ώρα 20:30μ.μ.

Μουσικοθεατρική παράσταση στη γέφυρα του άλσους του Παυσιλύπου.

Οργάνωση: Θεοδωρίδειο Κέντρο Ορίζοντες σε συνεργασία με την Μπαντίνα του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας

Παίζουν οι νέες και οι νέοι του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες.

Κείμενο: Ζανέτα Βλαχούτα

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ράμος, ηθοποιός-σκηνοθέτης

Σκηνικά: Θέατρο Όψεις – Παύλος Βησσαρίου, ηθοποιός-σκηνοθέτης

Τρίτη 25 Ιουνίου   –   Ώρα 21:00μ.μ.

Εγκαίνια Έκθεσης της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕ.Φ.Κ.Κ.) με τίτλο «Save Agrafa» στο χώρο του Φωτοκινηματογραφικού Μουσείου (Δημοτική Αγορά).

Διάρκεια Έκθεσης: Έως 1η Ιουλίου

Ώρες Λειτουργίας: 20:00-22:00μ.μ.

Πέμπτη 27 Ιουνίου – Ώρες 8:00π.μ. έως 13:00μ.μ.

Εθελοντική αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

Οργάνωση: Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καρδίτσας – Τμήμα Αιμοδοσίας.

Πέμπτη 27 Ιουνίου – Ώρες 11:30-12:30π.μ.

Δράση πρόληψης και προαγωγής της υγείας σχετική με τους κινδύνους των καλοκαιρινών μηνών με τίτλο «Καύσωνας-κουνούπια. Όχι αυτό το καλοκαίρι!» στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας.

Οργάνωση: Κέντρο Υγείας Καρδίτσας, 1η και 2η Τ.ΟΜ.Υ Καρδίτσας. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • «Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα και την ηλιακή ακτινοβολία», Ειρήνη Πλιάσσα, Προϊσταμένη Νοσηλευτικής υπηρεσίας, Κέντρο Υγείας Καρδίτσας
  • «Σαν παιδί μαθαίνω να προστατεύομαι από τους κινδύνους του καλοκαιριού», Μαριάνθη Γκινή, Παιδίατρος, 1ηΤ.ΟΜ.Υ. Καρδίτσας
  • «Θεατρικό παιχνίδι με πρωταγωνιστές τα παιδιά των εργαζομένων των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και φίλους τους»
  • «Νόσοι που μεταδίδονται από τα κουνούπια και μέτρα πρόληψης», Παρασκευή Αργυρίου, Γενικός Ιατρός, 2ηΤ.ΟΜ.Υ. Καρδίτσας
  • «Παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας», Βασίλειος Τσιάκος, Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

Σάββατο 29 Ιουνίου – Ώρες 18:00-21:00

Let’s play boomwhackers με την καθοδήγηση της καταξιωμένη του είδους μουσικό και συγγραφέα Έφης Μπαχτσεβάνα στον εσωτερικό χώρο  του Παυσίλυπου.

Στο πρώτο δίωρο θα διεξαχθεί μουσικοκινητική δράση για γονείς και παιδιά ενώ στο δεύτερο μέρος 20:00 με 21:00 θα ακολουθήσει σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής για παιδαγωγούς γυμναστές εμψυχωτές καθηγητές αγγλικής μουσικούς και όποιον άλλον ενδιαφέρεται για την επικοινωνία μέσω του συγκεκριμένου εναλλακτικού τρόπου διδασκαλίας.  

Κυριακή 30 Ιουνίου  – Ώρα 8:00 π.μ.

Σκοπευτικοί Αγώνες

Χώρος: Σκοπευτήριο Καλλιθήρου

Οργάνωση: Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, Αθλητικός – Σκοπευτικός Όμιλος Καρδίτσας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ».

Κυριακή 30 Ιουνίου  – Ώρα 09:30 π.μ.

Εκκίνηση του Καραϊσκάκειου Δρόμου από το Μαυρομμάτι

Οργάνωση: Πολιτιστικός  Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Καρδίτσας και την Τοπική Κοινότητα Μαυρομματίου. Υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Μουζακίου.

Υποδοχή των φιλοξενούμενων χορευτικών συγκροτημάτων

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 – Ώρα 11:00 π.μ.

Υποδοχή των φιλοξενούμενων χορευτικών συγκροτημάτων από τις αρχές του τόπου στο Δημοτικό Κιν/θέατρο Καρδίτσας

Eπισκέψεις – ξεναγήσεις

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 – Ώρα 10:00π.μ.

Επίσκεψη στα Μετέωρα

Εκδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα

Απευθείας αναμετάδοση

Αξίζει να σημειωθεί πως για άλλη μια φορά θα υπάρχει η δυνατότητα της ζωντανής αναμετάδοσης των Καραϊσκακείων μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr). Την live μετάδοση θα κάνει το Karditsa LiveStreaming

Καλλιτεχνική διεύθυνση, σκηνοθεσία, σκηνικά: Παύλος Βησσαρίου.

Σχεδίαση αφίσας και προσκλήσεων: Νίκος Κωτούλας.

Παρουσιάζουν: Αναστάσης Μαυρογιάννης, Βανέσσα Στυλοπούλου

Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ», Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ», Βιομηχανία Γάλακτος «ΟΜΗΡΟΣ», Κατάστημα Ηondos Center Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», U-Shop Computer Παπαβασιλείου Ε&Α. Ο.Ε. Συστήματα Μηχανοργάνωσης και Τηλεπικοινωνιών, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Agroland Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή (Όσπρια), Βησσαρία Βαϊοπούλου, παραγωγός λεβάντας. 

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας, ΕΡΤ Βόλου

Karditsa LiveStreaming

Καλλιτεχνική διεύθυνση, σκηνοθεσία, σκηνικά: Παύλος Βησσαρίου.

Σχεδίαση αφίσας και προσκλήσεων: Νίκος Κωτούλας.

Παρουσιάζουν: Αναστάσης Μαυρογιάννης, Βανέσσα Στυλοπούλου




Total
0
Shares
Previous Article
gomfoi alexiou

Συνεχίζει ο Μάκης Αλεξίου στο Γ.Σ. Γόμφων

Next Article
provata gkremos 4

Εκατοντάδες πρόβατα έπεσαν σε γκρεμό στην περιοχή του Ανθοχωρίου