Ξεκινά σήμερα το θερινό σινεμά της ΚΝΕ

 

Σήμερα ξεκινούν οι προβολές του θερινού σινεμά της ΚΝΕ, για τρίτη συνεχή χρονιά, στο θεατράκι στον Ληθαίο, όπισθεν Μουσείου Τσιτσάνη, με ελεύθερη είσοδο.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η ΚΝΕ απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στους νέους αλλά και ολόκληρο το λαό της πόλης και επιδιώκει να δημιουργήσει μία ανάσα χαράς και πολιτισμού, να δώσει ευκαιρία ψυχαγωγίας, σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου και τις συνέπειες της σε όλες τις πτυχές της ζωής των νέων και του λαού γενικότερα. Είναι η ίδια πολιτική που απαγορεύει ουσιαστικά στις λαϊκές οικογένειες τις καλοκαιρινές διακοπές, που τους στερεί την πρόσβαση στον πολιτισμό, στην ποιοτική ψυχαγωγία γι’ αυτούς και τα παιδιά τους αφού την μετατρέπει σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Σήμερα θα προβληθεί το ιστορικό δράμα του Ραούλ Πεκ, “Όταν ο Μαρξ Συνάντησε τον Ένγκελς”. Πρόκειται για την πορεία των Μαρξ και Ένγκελς, από την γνωριμία τους μέχρι την ίδρυση της πρώτης διεθνούς Ένωσης Κομμουνιστών και την σύνταξη του “Μανιφέστου του Κομμουνιστικού Κόμματος”. Οι προβολές θα συνεχιστούν την Δευτέρα 23, Πέμπτη 26 και τέλος Δευτέρα 30 Ιουλίου.

Έναρξη προβολών 21.00

Πηγή: trikalaola

The Young KarlTotal
0
Shares