Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκινά σήμερα στο Μουζάκι το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD

Ξεκινά σήμερα στο Μουζάκι το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD

Ξεκινά σήμερα στο Μουζάκι το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (5th International Dance Festival Disability)

Το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (5th International Dance Festival Disability) ξεκινά σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, στις 6.00μ.μ. στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου (είσοδος ελεύθερη), με τη μουσική τελετή έναρξης με τους Gypsy Of Paradise G.O.P. και παραστάσεις ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη της Ε.Σ.Α.μεΑ, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Οι ομάδες που θα εμφανιστούν την Παρασκευή το απόγευμα είναι:

  1. Ομάδα Σχολής Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη/ Καρδίτσα
  2. Ομάδα Ρόδι/ Ρόδα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών Πόρτα Ανοιχτή/ Αθήνα
  3. Ομάδα Ονειροδίαιτοι/ Αθήνα
  4. Ομάδα Heidi Latsky Dance/ Αγγλία
  5. Ομάδα Σωματείου Ειδικής Αγωγής “Η ΖΩΗ”/ Θεσσαλονίκη
  6. Χορευτική Ομάδα ΚΔΑΠ ΜΕΑγάπη/ Τρίκαλα
  7. Ομάδα Full Radius Dance/ Η.Π.Α.
  8. Ομάδα Φτερά του Ονείρου του Παραρτήματος Χρόνιων Παθήσεων Καβάλας (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφ. Α.Μ.Θ.)/ Καβάλα
  9. Χορευτική Ομάδα Φάρου Τυφλών Ελλάδος/ Αθήνα
  10. Ομάδα εκπαίδευσης DanceDisability Αθηνών/ Αθήνα

Ξεκινά σήμερα στο Μουζάκι το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD

Οι επόμενες δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν το workshop με τίτλο ”Model of Inclusive Dance Author Lesson” από την Ann Ghviniashvili, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας, το Σάββατο 4/6/2022, 12.00μ.μ. και τη συνέχεια των παραστάσεων από τις συμμετέχουσες ομάδες με ζωντανή συμμετοχή ή με συμμετοχή μέσω live streaming ή video, το Σάββατο 04/06/2022 και ώρα 6.00μ.μ., στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας με είσοδο ελεύθερη. Οι παραστάσεις θα προβληθούν και διαδικτυακά με live streaming σε όλο τον κόσμο μέσω του συνδέσμου www.dryadesenplo.gr/5th-idfd. Οι συμμετέχοντες, μεικτές ομάδες χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συμμετέχουν με performance σε ζωντανή σύνδεση ή με video.

Στη διοργάνωση θα τηρηθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας όλων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Οι Δρυάδες εν Πλώ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης, τη βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., τις γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, την ψυχιατρική κλινική Κασταλία και τη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη. Σημαντική είναι και η υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα πλήθους ιδιωτών επαγγελματιών της πόλης της Καρδίτσας.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις δράσεις του Φεστιβάλ και να παρακολουθήσετε τις χορογραφίες των χορευτών, στέλνοντας τη θετική σας ενέργεια, ώστε να γίνουμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους με αναπηρία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας www.dryadesenplo.gr και τις σελίδες στο facebook xoros.anapiria.karditsa.




Total
0
Shares
Previous Article
Πρότυπο Κέντρο Μελέτης - Φιλολογικό Εργαστήριο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙΝ» - Θερινή προετοιμασία μαθητών Λυκείου

Πρότυπο Κέντρο Μελέτης - Φιλολογικό Εργαστήριο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙΝ» - Θερινή προετοιμασία μαθητών Λυκείου

Next Article
Χρηματοδότηση από το ΥΠΕΝ για τα Δίκτυα Ακαθάρτων Γελάνθης & Λαζαρίνας αναμένει ο Δήμος Μουζακίου

Χρηματοδότηση από το ΥΠΕΝ για τα Δίκτυα Ακαθάρτων Γελάνθης & Λαζαρίνας αναμένει ο Δήμος Μουζακίου