Ξεκινά η κατασκευή της παράκαμψης στον Ελληνόπυργο

• Ξεκινά η κατασκευή της παράκαμψης στον Ελληνόπυργο από την Περιφέρεια προϋπολογισμού 240.000 ευρώ
• Κώστας Αγοραστός: «έργο που θα αλλάξει προς το καλύτερο τις μετακινήσεις και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής»

Στις αρχές της ερχόμενης άνοιξης θα είναι έτοιμος ο νέος σύγχρονος δρόμος που θα παρακάμπτει το δημοτικό διαμέρισμα του Ελληνόπυργου στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον ανάδοχο του έργου, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.
Αντικείμενο του έργου που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι η κατασκευή περιφερειακού δρόμου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ελληνόπυργου με σκοπό την παράκαμψη του οικισμού Ελληνόπυργου.
Ο υφιστάμενος δρόμος λόγω της παλαιότητας αλλά και της στενότητάς του προκαλούσε αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις και την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.
Ο νέος δρόμος θα διανοιχτεί στα όρια του οικισμού Ελληνόπυργου και συγκεκριμένα σε μήκος 570 μ. περίπου.

Θα γίνουν οι απαραίτητες εκσκαφές όπου απαιτούνται, καθώς και επιχώσεις με δάνεια υλικά λατομείου κατηγορίας Ε4, τεχνικά έργα (ολοκλήρωση τοίχων αντιστήριξης, κιβωτοειδής οχετός διαστάσεων 3,00 μ. x 3,00 μ., σωληνωτός οχετός Φ1,00μ. και επενδεδυμένη τάφρος).

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή της Καρδίτσας, το νέο δρόμο που θα παρακάμπτει το δημοτικό διαμέρισμα του Ελληνόπυργου. Το έργο προϋπολογισμού 240.000 ευρώ το οποίο αισιοδοξούμε να είναι έτοιμο μέχρι τις αρχές της ερχόμενης Άνοιξης, αναμένεται να δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς ο υφιστάμενος δρόμος λόγω αφενός της παλαιότητάς του αλλά και των προδιαγραφών του, δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων του οικισμού του Ελληνόπυργου αλλά και των διερχόμενων από την περιοχή. Πλέον, με την παράκαμψη που κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το πρόβλημα αυτό βρίσκει οριστική λύση, ενώ παράλληλα διευκολύνεται η προσβασιμότητα προς τη λίμνη Πλαστήρα.
Βέβαια μέσα από αυτό το έργο που θα αλλάξει προς το καλύτερο τις μετακινήσεις των ανθρώπινων κοινοτήτων και τις μεταφορές των εμπορευμάτων, θα πέσουν στην τοπική πραγματική οικονομία χρήματα που τόσο τα έχει ανάγκη, ενώ θα δοθούν και θέσεις εργασίας σε συνανθρώπους μας».
Total
0
Shares