Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκινά αύριο Σάββατο η 6η Ανοιξιάτικη Γιορτή Σπόρων στο Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα

Η 6η Ανοιξιάτικη Γιορτή Σπόρων της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων στην Λίμνη Πλαστήρα

Ξεκινά αύριο Σάββατο η 6η Ανοιξιάτικη Γιορτή Σπόρων στο Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα

Μια σπουδαία δράση ξεκινά αύριο το πρωϊ (Σάββατο 22 Μαΐου) στο Νεοχώρι, στο ξενοδοχείο «Ναϊάδες» της Λίμνης Πλαστήρα. Η Ομάδα παραδοσιακών σπόρων “Η ΑΥΛΗ των κηπουρών”, με συνδιοργανωτή το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και χορηγούς, οργανώνει την 6η Ανοιξιάτικη Γιορτή Σπόρων, με δωρεάν διάθεση σπόρων και φυτών.

Κατά την ημέρα της δράσης θα γίνουν ενημερωτικές ομιλίες για πολλά και διάφορα θέματα σχετικά με την καλλιέργεια σπόρων. Η ανοιξιάτικη γιορτή θα είναι ανοιχτή για όλον τον κόσμο από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και θα πραγματοποιηθούν διάφορα events.

Η 6η Ανοιξιάτικη Γιορτή Σπόρων της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων στην Λίμνη Πλαστήρα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ: Αγκαλιάσαμε την πρόταση για την φιλοξενία της 6ης Ανοιξιάτικης Γιορτής της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων στη Λίμνη Πλαστήρα, διότι μεταφέρει ισχυρά μηνύματα Οικολογίας και Εθελοντισμού. Αναδεικνύει και προωθεί παλαιούς ντόπιους σπόρους και φυτά και συνεπώς την παραγωγή αγαθών με ασύγκριτη ποιότητα και γεύση. Είναι η απάντηση στα μεταλλαγμένα προϊόντα και στην βιομηχανική παραγωγή υβριδίων που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας.

Είναι γιορτή της Άνοιξης του Εθελοντισμού, διότι η ομάδα «η ΑΥΛΗ των κηπουρών», έρχεται να διαθέσει δωρεάν παλαιούς σπόρους και φυτά, να ενημερώσει, να προωθήσει μια άλλη κουλτούρα στην καλλιέργεια των κηπευτικών. Επιπλέον, η 6η Ανοιξιάτικη Γιορτή της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων, φιλοξενείται στην Νευρόπολη Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, στο φυσικό χώρο μιας περιοχής με σπουδαία παράδοση στα κηπευτικά, τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας. Θερμά συγχαρητήρια στους οργανωτές την «ΑΥΛΗ των κηπουρών» και το ξενοδοχείο «Ναϊάδες», καθώς και τους χορηγούς. Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους. Καλούμε όλον τον κόσμο να τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία του την εκδήλωση, να πάρει δωρεάν τους σπόρους και τα φυτά. Μαζί με τους παραδοσιακούς σπόρους, ας καλλιεργήσουμε όλοι μια διαφορετική αντίληψη για μια άλλη Ποιότητα Ζωής. Καλή επιτυχία!»




Total
0
Shares
Previous Article
Στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις σιτηρών από παγετό η Ασ. Σκόνδρα

Στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις σιτηρών από παγετό η Ασ. Σκόνδρα

Next Article
Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Συνεπιμέλεια Παιδιών: Ένα τολμηρό Μεταρρυθμιστικό βήμα στο Οικογενειακό Δίκαιο, στα Δικαιώματα του Παιδιού,στην Ισότητα Φύλων!