Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεχωριστή και φέτος η παρουσία του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς

στο 48ο διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια 2015».

Ξεχωριστή ήταν και για φέτος η παρουσία του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς στις εκδηλώσεις για το 48ο διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια 2015», καθώς με την ομάδα αντιφωνικού τραγουδιού «Πολύκαρπος Μπλέτσας», τραγούδησε και χόρεψε για άλλη μια φορά – χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων – τραγούδια και χορούς του χωριού της Οξυάς.

Oksya Xoreftiko mouzakinews

Η εμφάνιση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 22ας Ιουνίου 2015 και συνέπεσε με την τελετή έναρξης των εκδηλώσεων. Προηγήθηκε πορεία από το χώρο της πλατείας του Παυσίλυπου, ομού με άλλους Συλλόγους από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας αλλά και το εξωτερικό, προς την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, όπου ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς, ενώπιον πολυπληθούς κοινού και πολλών επίσημων προσκεκλημένων, κέρδισε και πάλι τις εντυπώσεις της βραδιάς.

Διοργανωτές και κοινό στάθηκαν ιδιαίτερα στο «ξεχωριστό και μοναδικό ηχόχρωμα», που η ομάδα αντιφωνικού τραγουδιού «Πολύκαρπος Μπλέτσας» του Συλλόγου της Οξυάς προσέδωσε στην τελετή, στην άψογη εκτέλεση φωνητικά των παραδοσιακών τραγουδιών καθώς και στην παρουσίαση των αντίστοιχων παραδοσιακών χορών του χωριού και ειδικότερα του χορού «Κλειστός της Οξυάς», που εντυπωσίασε και προσέλκυσε την προσοχή εκπροσώπων πολλών άλλων Συλλόγων, που παραβρίσκονταν στο χώρο. Να αναφερθεί πως ο συγκεκριμένος χορός είχε σχεδόν ξεχαστεί και αναβίωσε χάριν αντίστοιχων προσπαθειών του Συλλόγου αλλά και των μελών της ομάδας αντιφωνικού τραγουδιού, που αυτός συγκρότησε.

Oksya Xoreftiko

Τις εκδηλώσεις και την εμφάνιση του Συλλόγου της Οξυάς παρακολούθησαν και πολλοί Οξυώτες, κάτοικοι της πόλης της Καρδίτσας και των γύρω περιοχών, αλλά και από το χωριό της Οξυάς, που μετέβηκαν στο χώρο ειδικά για την περίσταση. Αναμφίβολα, μία ακόμα δυναμική, από κάθε άποψη, παρουσία του Συλλόγου της Οξυάς, που στάθηκε αφορμή για την προβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.

Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί τους διοργανωτές για την πρόσκληση αλλά και τα μέλη της ομάδας αντιφωνικού τραγουδιού, που εργάζονται άοκνα και με πραγματικό μεράκι για τη διάσωση και προβολή της παράδοσης του χωριού της Οξυάς.




Total
0
Shares
Previous Article

Πανελλήνιοι αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών στην Καρδίτσα

Next Article

Αρίστευσε η Ανδριανή Μπαλατσούκα του Χρήστου από το Λύκειο Μουζακίου