Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Washington Post: Πώς η Ελλάδα κατάφερε να περιορίσει τον κορωνοϊό – Τι θα γίνει με οικονομία της

washington post

Washington Post: Πώς η Ελλάδα κατάφερε να περιορίσει τον κορωνοϊό – Τι θα γίνει με οικονομία της

Την επιτυχημένη συνταγή που ακολουθεί η Ελλάδα στη μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού αναλύει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, κάνοντας ειδική αναφορά στον «στρατηγό» Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και στον οικονομικό αντίκτυπο του lockdown για μια χώρα που μόλις άρχιζε να βλέπει το φως στο τούνελ της 10ετούς ύφεσης.

«Η Ελλάδα έχει έναν από τους γηραιότερους πληθυσμούς στην Ευρώπη, ένα σύστημα υγείας αποδυναμωμένο από μια δεκαετία λιτότητας και μακρύ ιστορικό ανυπακοής στις κρατικές εντολές. Καθώς ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν στην υφήλιο, υπήρχε ανησυχία στην Αθήνα ότι αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν συνδυαστικά να οδηγήσουν σε μια μνημειώδη ανθρώπινη τραγωδία. Ωστόσο, προς έκπληξη πολλών εδώ, η Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει αποφύγει αυτό το δυστοπικό σενάριο, και αποτελεί πλέον παράδειγμα για το πώς ακόμα και μια ευάλωτη χώρα μπορεί να περιορίσει τον ιό, εάν δράσει γρήγορα και πείσει τον κόσμο να πάρει σοβαρά την απειλή», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Δείξαμε τον καλύτερο εαυτό μας… Και αυτό μας γεμίζει με περηφάνια και μας εξοπλίζει με πρόσθετο κουράγιο να συνεχίσουμε τη μάχη» δήλωσε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως υπενθυμίζει η εφημερίδα: «Ενώ η γειτονική της χώρα στη Μεσόγειο, η Ιταλία, συνεχίζει να ανακοινώνει ημερήσιους απολογισμούς θανάτων που κυμαίνονται στους 500, η Ελλάδα, με 1/6 του πληθυσμού, δεν έχει καταγράψει ποτέ περισσότερους από εννέα θανάτους την ημέρα. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα ξεκινήσει την άρση των περιορισμών από το πρώτο μισό του Μαΐου».

«Οι άνθρωποι πίστευαν ότι το σύστημα υγείας της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει» αναφέρει στην εφημερίδα ο Αλέξανδρος Κεντικελένης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Bocconi του Μιλάνου. Σύμφωνα με τον καθηγητή, η κυβέρνηση ενήργησε γρήγορα, έχοντας επίγνωση των πιθανών προβλημάτων, και «τα καλά αποτελέσματα έδωσαν νέα ελπίδα στον κόσμο».




Total
0
Shares
Previous Article
Petsas koronoios

Κορωνοϊός- Πέτσας: Παρατείνονται έως τις 4 Μαΐου τα μέτρα

Next Article
trakter 1

Σχέδιο για άνοιγμα των συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας ώστε να έρθουν χιλιάδες εργάτες γης

Related Posts