Walk For Freedom – Η Καρδίτσα διοργανώνει το Περπάτημα για την Ελευθερία

Walk For Freedom

Walk For Freedom – Η Καρδίτσα διοργανώνει το Περπάτημα για την Ελευθερία

Μία δράση για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (human trafficking) 

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Καρδίτσας, το Κέντρο Κοινότητας Μουζακίου, και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, εθελοντές και πολίτες θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ελευθερίας (κεντρική πλατεία Καρδίτσας) για να περπατήσουν για την ελευθερία στις 16 Οκτωβρίου ως ένδειξη αλληλεγγύης σε εκείνους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη σύγχρονη μορφή δουλείας. 

Αν και η πανδημία του COVID-19 έχει καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη τη μάχη κατά της εμπορίας ανθρώπων, οι κάτοικοι της Καρδίτσας θα περπατήσουν με αποφασιστικότητα και με την ελπίδα για ένα μέλλον ελευθερίας και ανεξαρτησίας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες εκμετάλλευσης. 

16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, Καρδίτσα Καθώς η πανδημία του COVID-19 συνεχίζει να δυσχεραίνει και να εμποδίζει τις προσπάθειες καταπολέμησης του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, η Καρδίτσα. στέκεται αρωγός αυτής της προσπάθειας ευαισθητοποίησης και συγκέντρωσης πόρων για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων παγκοσμίως. Στις 16 Οκτωβρίου 2021, οι κάτοικοι της περιοχής μας, θα περπατήσουν μαζί με χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν στο 7ο ετήσιο Περπάτημα για την Ελευθερία (Walk For Freedom) του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού Α21.

Το Walk For Freedom κάθε χρόνο αποτελεί μια ημέρα παγκόσμιας ευαισθητοποίησης και τοπικής δράσης για την καταπολέμηση του human trafficking, φτάνοντας από άκρη σε άκρη σε εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο έχοντας ένα σημαντικό μήνυμα: ότι η σύγχρονη δουλεία εξακολουθεί να υπάρχει και συχνά κρύβεται σε κοινή θέα.

To Περπάτημα θα ξεκινήσει στις 12:00μμ με αφετηρία εκκίνησης από την πλατεία Ελευθερίας προς πλατεία Δικαστηρίων και οι συμμετέχοντες θα τερματίσουν στην πλατεία Πλαστήρα όπου και θα βγάλουμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες.

Το Περπάτημα για την Ελευθερία θα πραγματοποιηθεί σε εκατοντάδες πόλεις και σε δεκάδες χώρες σε έξι ηπείρους, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει για τα εκατομμύρια ανθρώπων που παραμένουν σκλαβωμένοι σε όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν σε μία γραμμή ο ένας πίσω από τον άλλο, σε όλο τον κόσμο, σε μικρές πόλεις, μέσω πολυσύχναστων λεωφόρων και μεγαλουπόλεων, σε χωματόδρομους, σε πολυσύχναστα χωριά, κατά μήκος γεφυρών, τούνελ και όχθες νερού.

Διοργανωτής του Walk For Freedom είναι η A21, ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι αποφασισμένος να εξαλείψει την εμπορία ανθρώπων μέσω της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, της διάσωσης των θυμάτων και της αποκατάστασης των επιζώντων. Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε 19 τοποθεσίες, σε 14 χώρες του κόσμου και η στοχεύει στην καταπολέμηση της σύγχρονης δουλείας μέσω μιας πολυδιάστατης επιχειρησιακής στρατηγικής: Ενημέρωση, Διάσωση και Αποκατάσταση. Μέσω των συνεργασιών και προσπαθειών όλων των υποστηρικτών μας παγκοσμίως, η Α21 πιστεύει πραγματικά ότι θύματα εμπορίας ανθρώπων μπορούν να εντοπιστούν και να διασωθούν, καθώς και οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Η νέα έκθεση που κυκλοφόρησε από την A21 μες στη χρονιά αυτή, υπογραμμίζει τον καταστροφικό αντίκτυπο που έχει η πανδημία COVID-19 στις προσπάθειες καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των νέων τρόπων δράσεων των διακινητών μέσα από το Διαδίκτυο και των τρόπων με τους οποίους η A21 προσάρμοσε και τη δική της στρατηγική για την καταπολέμηση του φαινομένου. Μπορείτε να διαβάσετε την παγκόσμια έκθεση ή άλλες σχετικές αναφορές στο A21.org/ImpactReport.

Η εμπορία ανθρώπων είναι η πιο επικερδής εγκληματική βιομηχανία με κέρδη που ξεπερνούν τα $150 Δις ετησίως. Εκτιμάται πως υπάρχουν 40 εκατομμύρια άνθρωποι -άνδρες, γυναίκες και παιδιά- θύματα εμπορίας ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, σήμερα!

Walk For Freedom

“Οι συνέπειες του COVID-19 απαιτούν την εκτροπή πόρων σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας στους διακινητές να δραστηριοποιούνται ακόμη περισσότερο στο σκοτάδι, καθιστώντας ακόμη μεγαλύτερη την ανάγκη για ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τις νέες διαδικτυακές τακτικές προσέγγιση”, έχει δηλώσει η Κριστίν Κέιν, Συνιδρύτρια της A21. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Walk For Freedom είναι πιο σημαντικό από ποτέ – γιατί υπάρχει δύναμη στο να συγκεντρωθούμε, να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και να φωτίσουμε αυτήν την αδικία που κρύβεται πολύ συχνά σε κοινή θέα.”

Για να λάβεις μέρος στο Περπάτημα για την Ελευθερία της περιοχής σου, επισκέψου το https://www.a21.org/register.php?eventId=3094

Μάθε περισσότερα στο A21.org Α21.org/Greece ή για περισσότερες ενημερώσεις ακολούθησέ μας στα social media @A21 & @A21Greece.

Συνεντεύξεις:
Εάν ενδιαφέρεστε να μιλήσετε με την Μπιάνκα Θέου μία από τους  διοργανωτές του Walk For Freedom στην Καρδίτσα μπορείτε να επικοινωνήσετε με: biancatheou@gmail.com,

Σχετικά με την Ετήσια Έκθεση της A21 για το 2020 ή τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στην εμπορία ανθρώπων, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα της Α21 στο info@a21.gr

Υλικό: https://www.a21.org/content/greece/gr4wco

https://www.a21.org/register.php?eventId=3094 

Πρόσωπο Επικοινωνίας: Μπιάνκα Θέου 6937471522
Total
0
Shares