Βρήκε στα σκουπίδια δελτίο που κέρδιζε 1 εκατ. δολάρια και το επέστρεψε στον ιδιοκτήτη

newfile laxeio

Βραβείο ήθους πρέπει να αποδοθεί σε καταστηματάρχη που βρήκε λαχείο, το οποίο κέρδιζε 1 εκατ. δολάρια και το επέστρεψε στον κάτοχό του.

Μια γυναίκα στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ είδε τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια της όταν πέταξε κατά λάθος κερδισμένο δελτίο λαχείου που θα της απέφερε το ποσό του 1 εκατομμύριου ευρώ. Ωστόσο, η τύχη εκεί που έδειξε να της γυρίζει την πλάτη, τελικά της το επέστρεψε. Ή μάλλον καλύτερα η ειλικρίνεια και το ήθος του καταστηματάρχη από τον οποίο είχε πάρει το δελτίο.

Το Μάρτιο η Λία Ρόουζ Φιέγκα αγόρασε το λαχείο αξίας 30 δολαρίων από ένα πολυκατάστημα κοντά στην εργασία της. «Βιαζόμουν διότι έληγε το μεσημεριανό διάλειμμα, το έξυσα γρήγορα και κοίταξα, αλλά δεν έμοιαζε να είναι νικηφόρο, οπότε το έδωσα στους υπαλλήλους του καταστήματος να το πετάξουν», είπε η γυναίκα.

newfile 4

Για καλή της τύχη το δελτίο παρέμεινε στον κάδο απορριμμάτων για δέκα ημέρες, όταν ο καταστηματάρχης ανακάλυψε ότι κέρδιζε. Συγκλονισμένος από αυτή την ανακάλυψη ο ιδιοκτήτης τόνισε ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί.

«Κάλεσα τους παππούδες μου στην Ινδία και μου είπαν ότι δεν έπρεπε να κρατήσουμε αυτά τα χρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ιδιοκτήτης βρήκε την κάτοχο και της επέστρεψε το κερδισμένο δελτίο. «Έκλαψα και τους αγκάλιασα», είπε συγκινημένη η γυναίκα.

«Είχα ένα εκατομμύριο δολάρια στα χέρια μου, αλλά ήθελα να κάνω μια καλή πράξη», είπε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Παρόλα αυτά το κατάστημα δικαιούται μπόνους 10.000 δολάρια από την κρατική προμήθεια λαχειοφόρων αγορών, μετά την πώληση του νικηφόρου δελτίου.

gazzetta.gr
Total
0
Shares