Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βράβευση Ελληνικών συμμετοχών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018

vravefsi mikres poleis Karditsa

“Πρωταθλήτρια” η Καρδίτσα στην κατηγορία μικρών πόλεων

Φωτ. Αλεξάκος: “Το βραβείο που έλαβε ο Δήμος Καρδίτσας ήταν η επιβράβευση μιας συνολικής προσπάθειας, όχι μόνο της δημοτικής αρχής, αλλά πολλών εθελοντών μιας ολόκληρης πόλης η οποία κινείται στο πνεύμα της βιώσιμης κινητικότητας” 

 Το 1ο Βραβείο στην κατηγορία των Μικρών Πόλεων για τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018, η οποία την έφερε στην κορυφή  της  τελικής  τριάδας  των  φιναλίστ της κατηγορίας της πανευρωπαϊκά, απονεμήθηκε στην  πόλη της Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια της Τελετή Βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών στον ευρωπαϊκό θεσμό που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η Καρδίτσα θα είναι και η τιμώμενη πόλη – εθνικό επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2019.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Πράσινο Ταμείο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θερμά υποστηρίζουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον και την ενεργοποίηση των ελληνικών πόλεων σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας.

 Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος δήλωσε:

“Το βραβείο που έλαβε ο Δήμος Καρδίτσας ήταν η επιβράβευση μιας συνολικής προσπάθειας, όχι μόνο της δημοτικής αρχής, αλλά πολλών εθελοντών μιας ολόκληρης πόλης η οποία κινείται στο πνεύμα της βιώσιμης κινητικότητας. Χρησιμοποιούμε το ποδήλατο και το βάδισμα περισσότερο από κάθε άλλη πόλη στην Ελλάδα και παίρνουμε συνεχώς μέτρα για να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση του κόσμου και φυσικά να αναδείξουμε την πόλη μας μέσα από τη χρήση του ποδηλάτου αλλά και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα γενικότερα. Η έμπνευση να συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας μας δόθηκε γιατί στην πόλη μας χρησιμοποιούμε ήδη τη βιώσιμη κινητικότητα, κατά συνέπεια θέλαμε αυτό να το αναδείξουμε και μέσα από την αυτοπεποίθηση που δημιουργείται στους πολίτες μας να το προάγουμε. Είναι μια προσπάθεια που γίνεται εδώ και χρόνια και γι’ αυτό άξιζε να διαγωνιστεί και να αξιολογηθεί. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν αλλά και όλους τους συντελεστές που μας έδωσαν το πρώτο βραβείο στη χώρα και ένα από τα τρία καλύτερα στην Ευρώπη στην κατηγορία των μικρών πόλεων.”

 Η έναρξη της Τελετής πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργο Δημαρά, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης κ. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος και ο τέως Υπουργός και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιάννης Τσιρώνης. Η κ. Καλλιόπη Παπαδάκη Εθνική Συντονίστρια Βιώσιμης Κινητικότητας, κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο θεσμό, τόνισε ότι έχει καταφέρει, σε λίγα μόνο χρόνια, να γίνει θεσμός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα  εκπροσωπώντας την πολιτική ηγεσία, την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικούς φορείς, καθώς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών. Οι 62 ελληνικές  πόλεις που συμμετείχαν στην εκστρατεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗTΑΣ είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις δράσεις και τα επιτεύγματά τους  για τη βιώσιμη κινητικότητα, ενώ παράλληλα η σημαντική δουλειά τους αποτυπώθηκε και αυτή τη χρονιά σε ειδικό Επετειακό Λεύκωμα.

Το 1ο Βραβείο στην κατηγορία   Μεγάλων   Πόλεων   δόθηκε   στο   Δήμο   Ηρακλείου  Κρήτης  ενώ  το  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βραβεύτηκε στην κατηγορία Mobility Actions.  .

Η εκδήλωση, αφιερωμένη στις πρωτοποριακές δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ιδεών, γνωριμία και δικτύωση μεταξύ των συμμετεχόντων.

vravefsi mikres poleis Karditsa 1




Total
0
Shares
Previous Article
syllhpseis karditsa

Τρεις συλλήψεις στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας για διακίνηση ηρωΐνης, κοκαΐνης

Next Article
ask kastoria slide

Α.Σ.Κ.: Η προσοχή στην Καστοριά