Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βραδιά των Φαναριών στις 26 Δεκεμβρίου στην παραλία του Βόλου

Βραδιά των Φαναριών στις 26 Δεκεμβρίου στην παραλία του Βόλου

Βραδιά των Φαναριών στις 26 Δεκεμβρίου στην παραλία του Βόλου

Μια ευχή στον ουρανό – Μια συμβολική πράξη αγάπης

Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Πέτρο Ιακωβίδη

Για μια ακόμη χρονιά, ο βολιώτικος ουρανός θα φωτιστεί την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, από τα χιλιάδες φαναράκια που θα φύγουν ταυτόχρονα από την παραλία της πόλης μεταφέροντας «ένα φως – μια ευχή» και παράλληλα θα ενισχύσουν οικονομικά τη δράση ευαγών ιδρυμάτων της περιοχής της Μαγνησίας.

Στη φετινή εκδήλωση θα παρευρεθεί ζωντανά ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο επιτυχημένος και πιο επιδραστικός ερμηνευτής και δημιουργός της γενιάς του, ο οποίος έρχεται ανανεωμένος, ανατρεπτικός, γεμάτος διάθεση και ενέργεια στο Βόλο, για ένα μοναδικό live που θα αποτελέσει το μουσικό γεγονός των γιορτών!

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης και δημιουργός ενώνει τις δυνάμεις του σε ένα κοινό στόχο που, όπως κάθε χρόνο, είναι ιερός, καθώς η εντυπωσιακή γιορτινή εκδήλωση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου για τα Χριστούγεννα 2022 – Πρωτοχρονιά 2023, έχει έντονα φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όπως έχει καθιερωθεί, έτσι και φέτος  θα διατίθενται στο κοινό τα χριστουγεννιάτικα φαναράκια από ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα.

Καθένας και καθεμία θα ανάψουν το δικό τους φαναράκι και θα το απελευθερώσουν ταυτόχρονα στον ουρανό δημιουργώντας ένα καταπληκτικό θέαμα με έντονο συμβολισμό.  Πρόκειται για μία συμβολική πράξη αγάπης δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα στον κόσμο, εφόσον το επιθυμεί, να δείξει την αλληλεγγύη του και να βοηθήσει σημαντικά Ιδρύματα στηρίζοντας το έργο τους. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα Ιδρύματα: «Ορφανοτροφείο Βόλου», «Άσπρες Πεταλούδες», «Φλόγα» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις & «ΕΛΕΠΑΠ» Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων.

Συγκεκριμένα η διάθεση των 9.000 φαναριών θα ξεκινήσει από τις 5 το απόγευμα 2 ώρες προ της εκδήλωσης, όπου έξωθεν του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επί της παραλίας θα διατίθενται τα φανάρια σε τέσσερα σημεία – ανά ίδρυμα – με ρίψη συμβολικού αντιτίμου στους κουμπαράδες για όσους το επιθυμούν.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 7 και στις 7.05 με το σύνθημα του Δημάρχου, κ. Αχιλλέα Μπέου τα χιλιάδες φαναράκια θα απελευθερωθούν αναμμένα στον ουρανό ταυτόχρονα δημιουργώντας ένα εκπληκτικό αισθητικά αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα «Ένα Φως – Μια Ευχή» θα ταξιδεύσει από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μεταφέροντας τις προσωπικές επιθυμίες του καθένα στο γιορτινό ουρανό.

Η εκδήλωση έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και από τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και από επισκέπτες της πόλης που επιλέγουν τη συγκεκριμένη ημέρα για να ξαναζήσουν τη μαγική στιγμή. Τα τοπικά και πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ καλύπτουν την εκδήλωση, ενώ είναι χιλιάδες οι αναρτήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που στέλνουν σε άμεσο χρόνο το μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2421082870 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.doepap.gr  και τη σελίδα μας στο facebook  «Τέχνες στο Βόλο»  &  «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου».




Total
0
Shares
Previous Article
Τελετή απονομής Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας 2022 στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Μαγούλας Καρδίτσας 

Τελετή απονομής Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας 2022 στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Μαγούλας Καρδίτσας 

Next Article
Προσφορά επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Καρδίτσας

Προσφορά επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Καρδίτσας