Βραδιά γεμάτη χρώματα και παραδοσιακά ακούσματα στο Μουζάκι

Βραδιά γεμάτη χρώματα και παραδοσιακά ακούσματα στο Μουζάκι
<

 

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, στην κεντρική πλατεία Μουζακίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Δήμου Μουζακίου σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μουζακίου «Πολιτισμός – Αθλητισμός – Νεότητα», στα πλαίσια της 52ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια», παρουσίασαν με επιτυχία χορευτικά συγκροτήματα από την Ιταλία (Λαογραφικός Σύλλογος “ΣΥΝΟΙΚΙΑ VILLANOVA” από το Κάλιαρι της Σαρδηνίας) και την Κρήτη (Λύκειο των Ελληνίδων Ηρακλείου) καθώς και τη Χορωδία Γυναικών Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου.

Την εκδήλωση προλόγισαν η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Πολιτισμός-Αθλητισμός-Νεότητα» κα. Ελένη Ρούσσα και ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Μουζακίου κος Φάνης Στάθης. Τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αστυνομικός Δ/ντής Καρδίτσας κ. Κατέρης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου, κ. Νικόλαος Πούπης, η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου κα. Παρασκευή Ντούρβα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άρης Γκαγκάς και μέλη του Δ.Σ. του  Αρχαιολογικού Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου «Οι Γόμφοι».

Ήταν μια υπέροχη βραδιά γεμάτη χρώματα και παραδοσιακά ακούσματα ελληνικά και ιταλικά και μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να έρθει σε επαφή με την ιταλική κουλτούρα και να απολαύσει εικόνες και ήχους  από την κρητική παράδοση. Η Χορωδία Γυναικών Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου παρουσίασε υπέροχα παραδοσιακά τραγούδια από τη Σμύρνη, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή μουσικής κ Σκότη Δημήτριου και με τη συνοδεία καθηγητών μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου, προκαλώντας στο κοινό μια συγκινητική νοσταλγία.

Τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου είχαν ετοιμάσει έναν υπέροχο μπουφέ με παραδοσιακές γεύσεις που προσφέρθηκαν σε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και τον Πρόεδρό της κ. Μανώλη Στεργιόπουλο, τον Δήμο Μουζακίου και το ΝΠΔΔ “Πολιτισμός -Αθλητισμός -Νεότητα” και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του κα Ελένη Ρούσσα, καθώς και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου κ. Νικόλαο Πούπη για την άψογη συνεργασία.

Επίσης, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Αχιλλέα Καταραχιά (Ζαχαροπλαστείο) για την προσφορά παραδοσιακού χαλβά και στον κ. Γεώργιο Λιάππα (Ποτοποιεία- Οινοποιεία) για την προσφορά κρασιού στα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων, καθώς και στις φίλες και εθελόντριες του Συλλόγου που βοήθησαν στην επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης. Τέλος να ευχαριστήσουμε το Mouzaki news, για την προβολή και την κάλυψη της εκδήλωσης.

 Τα «Καραϊσκάκεια» συνεχίζονται στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, κάθε βράδυ με εκδηλώσεις που φέτος είναι αφιερωμένες στα θρησκευτικά δρώμενα και τις τελετουργίες και ολοκληρώνονται την Κυριακή 30 Ιουνίου, με την τελετή λήξης τους. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους μας να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις που με τόσο κόπο και μεράκι έχει οργανώσει για μία ακόμη χρονιά,  η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Δήμου Μουζακίου

Με τιμή

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 


Total
0
Shares
Previous Article
Σωτήρης Κουλοκτσής: Θα στηρίξουμε τις δυνάμεις της παραγωγής και της ανάπτυξης

Σωτήρης Κουλοκτσής: Θα στηρίξουμε τις δυνάμεις της παραγωγής και της ανάπτυξης

Next Article

Μηνύματα από το Γουέμπλεϊ


Total
0
Share