Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Voucher για ΚΔΑΠ σε όλους τους δικαιούχους ζητά η Ασημίνα Σκόνδρα

Voucher για ΚΔΑΠ σε όλους τους δικαιούχους ζητά η Ασημίνα Σκόνδρα

Voucher για ΚΔΑΠ σε όλους τους δικαιούχους ζητά η Ασημίνα Σκόνδρα

Το ζήτημα που έχει ανακύψει, σχετικά με τις αιτήσεις γονέων που δεν έλαβαν voucher για θέση των παιδιών τους σε ΚΔΑΠ, ανέδειξε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Απευθύνθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καταθέτοντας σχετική αναφορά στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, όπου πέραν των διευκρινήσεων, ζήτησε την εξεύρεση λύσης ώστε να καλυφθούν με voucher όλες οι αιτήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην Καρδίτσα, δεδομένου ότι 1319 αιτήσεις γονέων, με πλήρεις φακέλους αιτήσεων για θέσεις παιδιών σε ΚΔΑΠ δεν έλαβαν voucher.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, φέτος, παρόλο που καλύφθηκαν όλες οι αιτήσεις για βρεφονηπιακούς σταθμούς, που ανέρχονται στις 111.000, έμειναν έξω από τις δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών πανελλαδικά 84.189 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Αυτό συνέβη γιατί, παρά του ότι δεν υπήρξε καμία μείωση στον προϋπολογισμό και την διάθεση των vouchers, αυξήθηκε κατακόρυφα η ζήτηση, με αποτέλεσμα, πολλά παιδιά, αν και πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια, να μείνουν εκτός.

Για το λόγο αυτό, το αρμόδιο Υπουργείο προτίθεται, μεταξύ άλλων, να ανακατανείμει αδιάθετα vouchers, να αξιοποιήσει πρόσθετες χρηματοδοτήσεις μέσω των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης και την επέκταση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου.

Voucher για ΚΔΑΠ σε όλους τους δικαιούχους ζητά η Ασημίνα Σκόνδρα

Η Βουλευτής δήλωσε σχετικά:

«Παρόλο που φέτος κανένα παιδί δεν έμεινε εκτός βρεφονηπιακού σταθμού και υπερκαλύφθηκαν οι αιτήσεις των γονέων, ένας ικανός αριθμός αιτήσεων για θέσεις σε ΚΔΑΠ δεν ικανοποιήθηκε.

Καθώς είμαστε ακόμα στις πρώτες ημέρες του νέου σχολικού έτους, απευθύνθηκα στον αρμόδιο Υπουργό, κ. Κωστή Χατζηδάκη, στην Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μιχαηλίδου Δόμνα  και στην Υφυπουργό Εργασίας, Οικογένειας και Δημογραφικού, κ. Μαρία Συρεγγέλα για τα 1319 παιδιά από το Νομό μας, που οι αιτήσεις τους δεν ικανοποιήθηκαν.

Θεωρώ ότι η ένταξη των παιδιών αυτών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης είναι σημαντική, τόσο για τα ίδια όσο και για τους γονείς. Η πρόσβασή τους στα εν λόγω κέντρα προσφέρει στα ίδια ποιοτική απασχόληση, αποτελεί όμως και λύση για τον εργαζόμενο γονέα, τον πολύτεκνο γονέα, την μονογονεϊκή οικογένεια.

Αναγνωρίζω ότι ο προγραμματισμός των οικογενειών ίσως να έχει ανατραπεί μετά από αυτή την εξέλιξη, για αυτό προσπαθώ άμεσα όλα τα παιδιά να ενταχθούν σε πρόγραμμα απασχόλησης. Όσοι είμαστε γονείς, γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι το παιδί να βρίσκεται σε ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον τις ώρες που βρισκόμαστε είτε σε εργασία είτε εκτός σπιτιού.

Διαχρονικά προωθώ και υποστηρίζω θεσμικά και προσωπικά ότι έχει σχέση με την οικογένεια και το παιδί. Εφόσον στο παρόν ζήτημα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, θα πράξω τα δέοντα μέχρι να βρεθεί λύση για τους συμπολίτες μου.»

 




Total
0
Shares
Previous Article
Ξεκινά την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στην Καρδίτσα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ξεκινά την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στην Καρδίτσα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Next Article
Δασαρχείο Καρδίτσας: Ενημέρωση για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων

Δασαρχείο Καρδίτσας: Ενημέρωση για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων

Related Posts

ethelontiki drasi dimou Mouzakioy
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ Ο…