Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Voucher 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς για αγορά υπολογιστή – Ψηφίστηκε η πολυτροπολογία

tilekpaideusi

Voucher 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς για αγορά υπολογιστή

Η πολυτροπολογία του υπουργείου Παιδείας ψηφίστηκε χθες στη Βουλή

Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, η πολυτροπολογία του υπουργείου Παιδείας (προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη») για Voucher 200€, Μηχανογραφικό, Ιδιωτικά Σχολεία και Πανεπιστήμια

Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που απασχολούνται σε δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα είναι οι νέοι δικαιούχοι του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Κατόπιν πρότασης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, θα διατεθούν στους δικαιούχους επιταγές (voucher) αξίας 200€ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, στόχος αποτελεί η ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού της χώρας μας στη νέα, ψηφιακή εποχή, στο πλαίσιο της ευρύτερης επένδυσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ύψους 141 εκ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η τροπολογία

[pdf-embedder url=”https://mouzakinews.gr/wp-content/uploads/2022/02/tropologia-voucher-200E.pdf” title=”tropologia voucher 200€”]



Total
0
Shares
Previous Article
kipelo Fifa

Με φαβορί την Τσέλσι, αρχίζει το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων

Next Article
kinoumai ilektrika

Έρχεται με μπόνους απόσυρσης το νέο «Κινούμαι Ηλεκτρικά» -Τι επιδοτήσεις θα δίνει για αγορά ηλεκτρικού οχήματος