Βόλος: Τον «μάδησαν» για αυτοκίνητο που υποτίθεται ότι πουλούσαν

UwAAAABJRU5ErkJggg==

– Απάτη 11.000 ευρώ με αγγελία

 Μια απάτη που συνέβη στις αρχές του 2020 έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω της δικαιοσύνης. Πρόκειται για μια απάτη σε βάρος Βολιώτη που έδωσε 11.000€ για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, που βέβαια ούτε αγόρασε αλλά ούτε και επέστρεψαν ποτέ τα χρήματά του στον λογαριασμό του…

 Το περιστατικό ξεκίνησε ότι ο εξαπατημένος Βολιώτης είδε μια αγγελία στο διαδίκτυο ότι πωλούνταν αυτοκίνητο μάρκας Nissan Navara, έναντι 7.000 € και συμφωνήθηκε να του αποσταλεί δίνοντας προκαταβολή 600 ευρώ.

 Κατέθεσε τα χρήματα της προκαταβολής, αλλά μισή ώρα αργότερα του τηλεφώνησε ο άγνωστος και του ζήτησε άλλα 1500 € για μια άλλη διαδικασία που έπρεπε να γίνει. Το θύμα ανταποκρίθηκε ξανά, ενώ ακολούθησε νέο τηλεφώνημα όπου ο άγνωστος δράστης του έδωσε στο τηλέφωνο τον άλλο απατεώνα που υποτίθεται ότι ήταν λογιστής και του ζήτησε ποσό 3.000 € ακόμη για την υπεραξία του οχήματος.

Μετά από ώρα, ο υποψήφιος αγοραστής δέχτηκε και νέο τηλεφώνημα με τον απατεώνα να του ζητάει ακόμη 3.000 €. Ο Βολιώτης του απάντησε ότι δεν έχει άλλα χρήματα να στείλει, αλλά ο απατεώνας τον καθησύχασε, λέγοντάς του ότι επειδή ήταν διαδικαστικό το θέμα και έπρεπε να φαίνεται η κατάθεση, θα του έστελνε ο ίδιος 3000 € από δικά του χρήματα και θα του τα επέστρεφε αργότερα. Τελικά ο απατεώνας του έστειλε πλαστό καταθετήριο ότι του είχε στείλει 3.000 € και ο Βολιώτης βλέποντάς το, το κάλυψε με δικά του χρήματα!

Ωστόσο ο απατεώνας δεν σταμάτησε εκεί, ενόχλησε ξανά τον υποψήφιο αγοραστή, που του έστειλε άλλες 3.000 € και στη συνέχεια, καταλαβαίνοντας ότι πρόκειται για «κελεπούρι», του τηλεφώνησε ξανά, έδωσε τον «λογιστή» να του μιλήσει, εκείνος δεν καταλάβαινε τους όρους και τον παρέπεμψε στον δικό του λογιστή.

Πηγή: newsit
Total
12
Shares