Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βόλος: Μετέτρεψαν διώροφη μονοκατοικία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες

Βόλος: Μετέτρεψαν διώροφη μονοκατοικία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες

Βόλος: Μετέτρεψαν διώροφη μονοκατοικία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες

Εντοπίστηκε διώροφη μονοκατοικία που είχε μετατραπεί σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες σε περιοχή του Δήμου Βόλου

Συνελήφθησαν -4- ημεδαποί, -2- άνδρες και -2- γυναίκες  

Δύο από τους δράστες λειτουργούσαν το παράνομο κέντρο απεξάρτησης, ως υπεύθυνοι, έχοντας εκμισθώσει τη διώροφη μονοκατοικία 

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες δρούσαν ως βοηθοί τους, χορηγώντας ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή σε 8 «νοσηλευόμενους», στο πλαίσιο υποτιθέμενου προγράμματος θεραπείας 

Συνελήφθησαν, χθες (16-02-2022) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, -4- ημεδαποί, -2- άνδρες και -2- γυναίκες, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση – για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άλλων διατάξεων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για προ διμήνου περίπου εκμίσθωση διώροφης μονοκατοικίας σε περιοχή του Δήμου Βόλου από δύο από τους συλληφθέντες, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας διενήργησαν χθες το πρωί νομότυπη έρευνα στην οικία, την οποία, όπως διαπιστώθηκε, είχαν μετατρέψει οι δύο δράστες σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες.

Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του παράνομου κέντρου οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που βοηθούσαν τους ανωτέρω, έχοντας αναλάβει την χορήγηση ναρκωτικών δισκίων, χωρίς ιατρική συνταγή, σε -8- «νοσηλευόμενους», διαμένοντες στο χώρο, στο πλαίσιο υποτιθέμενου προγράμματος θεραπείας.

Κατασχέθηκαν από το εσωτερικό του παράνομου κέντρου απεξάρτησης τα εξής:

  • -343- ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και
  • -3- πιστοποιητικά παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας επ’ ονόματι των υπευθύνων του παράνομου κέντρου.

Βόλος: Μετέτρεψαν διώροφη μονοκατοικία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες

Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία των δύο υπεύθυνων του παράνομου κέντρου στην πόλη του Βόλου, σε Ι.Χ. επιβατικό όχημα, ιδιοκτησίας της γυναίκας, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -3- σφραγίδες με φορολογικά στοιχεία εταιρείας,
  • -3- μπλοκ τριπλότυπων αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, μερικώς συμπληρωμένα,
  • -60- ναρκωτικά δισκία,
  • -1- συνταγή χορήγησης ναρκωτικών,
  • -1- χάρτινη κάρτα και -1- βεβαίωση για δικαστήριο,
  • -2- κινητά τηλέφωνα και
  • το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, για τις υπηρεσίες που παρείχαν, οι υπεύθυνοι του κέντρου εισέπρατταν από τις οικογένειες των «νοσηλευόμενων» χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από -400- έως -1.000- ευρώ κάθε μήνα για κάθε νοσηλευόμενο.

Επιπρόσθετα, διακριβώθηκε ότι διατηρούσαν ιστοσελίδα μέσω της οποίας διαφήμιζαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του υποτιθέμενου κέντρου απεξάρτησης, χωρίς την αναγραφή της ακριβούς τοποθεσίας του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.




Total
0
Shares
Previous Article
Κ. Αγοραστός σε Κ. Πιερρακάκη: Μοριοδότηση μαθητών σχολείων της Θεσσαλίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Πανελλήνιες 2022: Οι αλλαγές στο Μηχανογραφικό Δελτίο

Πανελλήνιες 2022: Οι αλλαγές στο Μηχανογραφικό Δελτίο

Next Article
ΑΕ Μουζακίου - ΑΕ Λεονταρίου σήμερα Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Μουζακίου - Αναλυτικά το πρόγραμμα και η βαθμολογία της Α' ΕΠΣΚ - ΕΠΣ Καρδίτσας: Το πρόγραμμα αγώνων πρωταθλημάτων και κυπέλλου

ΕΠΣ Καρδίτσας: Το πρόγραμμα αγώνων πρωταθλημάτων και κυπέλλου

Related Posts