Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βόλος: Εξιχνιάστηκε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης

Τρίκαλα: Εφιαλτική γνωριμία στο Facebook ‑ Ζευγάρι εκβίαζε γυναίκα με φωτογραφίες - Βόλος: Εξιχνιάστηκε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης

Βόλος: Εξιχνιάστηκε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης

Εξιχνίαση απάτης – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αλλοδαπού

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα για απάτη που διαπράχθηκε την 04-05/08/2021 σε βάρος ημεδαπής.

Ειδικότερα, η παθούσα έλαβε μήνυμα (sms) στο κινητό της τηλέφωνο που περιείχε απατηλό ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link), με φερόμενο ως αποστολέα αυτού, τράπεζα, στην οποία η παθούσα διατηρεί λογαριασμό. Η παθούσα πείσθηκε και «ακολούθησε» τον εν λόγω σύνδεσμο, αποκαλύπτοντας τους κωδικούς του τραπεζικού της λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης).

Κατόπιν των ανωτέρω, πραγματοποιήθηκαν συνολικά -4- διαδικτυακές συναλλαγές, συνολικού ύψους -4.268,97- ευρώ, εκ των οποίων η μία αφορούσε τη μεταφορά του χρηματικού ποσού των -2.871,89- ευρώ σε λογαριασμό διαδικτυακού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με δικαιούχο τον αλλοδαπό δράστη, ενώ οι υπόλοιπες τρεις, ύψους -1.397,08- ευρώ, αφορούσαν την πραγματοποίηση  διαδικτυακών αγορών.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπής που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων

Σοφάδες: Συνελήφθη για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας - «Σήκωσε» παγκάκι και καρέκλες από κατάστημα και την πλατεία

Επόμενο άρθρο
Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Καρδίτσας