Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βόλος: Με ψεύτικους λογαριασμούς εντόπιζε τα υποψήφια θύματα και τους έκλεβε τα κινητά

kinito

Εξιχνιάστηκαν -4- περιπτώσεις κλοπής κινητών τηλέφωνων στο Βόλο 

Συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας 

Ο δράστης, αφού δημιουργούσε ψεύτικους λογαριασμούς σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εντόπιζε τα υποψήφια θύματά του σε διαδικτυακές αγγελίες πώλησης κινητών τηλεφώνων και εκδήλωνε ενδιαφέρον για την αγορά τους 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που κανόνιζε μαζί τους, αποσπούσε τα κινητά τους τηλέφωνα, προφασιζόμενος διάφορους λόγους για απομάκρυνσή του και προσωρινή χρησιμοποίησή τους από τον ίδιο

Συνελήφθη, χθες (13-02-2022) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βόλου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο των αστυνομικών, ο δράστης κατελήφθη να κατέχει -1- κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχε αφαιρέσει προχθές (12-02-2022) το βράδυ από ημεδαπό στην πόλη του Βόλου.

Το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στις 05-01-2022, 01-02-2022 και 09-02-2022, επίσης στην πόλη του Βόλου, ο δράστης αφαίρεσε ακόμη -3- κινητά τηλέφωνα από την κατοχή ισάριθμων ημεδαπών ανδρών, ενεργώντας με όμοιο τρόπο δράσης.

Πιο συγκεκριμένα, αφού δημιουργούσε ψεύτικους λογαριασμούς σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με διαφορετικό όνομα προφίλ κάθε φορά, εντόπιζε αρχικά τα υποψήφια θύματά του σε διαδικτυακές αγγελίες πώλησης κινητών τηλεφώνων και ακολούθως, τους έστελνε μήνυμα, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον αγοράς και κανονίζοντας συνάντηση μαζί τους σε σημείο που επέλεγε ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, προφασιζόμενος διάφορους λόγους και ισχυριζόμενος ότι η οικία του βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, ζητούσε από τα θύματά του να μεταβεί για ελάχιστο χρονικό διάστημα με το κινητό τους τηλέφωνο στο εσωτερικό της και αφού τους έπειθε, εισέρχονταν στον αύλειο χώρο παρακείμενων οικιών και διέφευγε, ιδιοποιούμενος παράνομα τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.




Total
0
Shares
Previous Article
Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Χωρίς Γιατρό τα Θεσσαλικά Βραγκιανά επί 4 μήνες ...

Next Article
Rapid tests: Το πρόγραμμα για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στη Θεσσαλία αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου

Συνεχίζονται τα Δωρεάν Εβδομαδιαία Rapid Tests στον Δήμο Πύλης