Βόλος: Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων

astynomia 1

Βόλος: Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων

Εξιχνιάστηκαν -7- περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου 

Με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση συγγενικού τους προσώπου, άγνωστος δράστης έπειθε τα ανυποψίαστα θύματα να παραδίδουν χρηματικά ποσά ή χρυσαφικά σε αλλοδαπή γυναίκα που είχε το ρόλο του «εισπράκτορα» 

Από τους παθόντες απέσπασαν συνολικά -65.000- ευρώ και κοσμήματα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, -7- περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, -6- γυναικών και -1- άνδρα, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας αλλοδαπής γυναίκας και άγνωστου, μέχρι στιγμής, συνεργού της.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 21-02-2022 έως 12-04-2022 στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ο άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα ανυποψίαστα θύματα και με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση συγγενικού τους προσώπου, τα έπειθε να παραδώσουν χρηματικά ποσά ή χρυσαφικά στην αλλοδαπή που είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», είτε περνώντας από τις οικίες των θυμάτων είτε σε εξωτερικό χώρο.

Συνολικά, από τους παθόντες απέσπασαν, στις -6- περιπτώσεις το χρηματικό ποσό των -65.000- ευρώ και σε -1- περίπτωση κοσμήματα.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της αλλοδαπής γυναίκας βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -6.500- ευρώ.

Η σχηματισθείσα θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.Total
0
Shares
Previous Article
bakouras leonidas 1

Λεωνίδα Μπακούρας: Ο άνθρωπος που «απογείωσε» την ΕΔΑ Θεσσ στον τομέα της ενέργειας

Next Article
fanis stathis dimarxos mouzakiou

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Δ. Μουζακίου Θ. Στάθη για την άνοδο του ΑΣΚ στην Basket LeagueTotal
0
Share