Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βόλος: Έσπασε το πόδι της σε πεζοδρόμιο και προσέφυγε στη δικαιοσύνη

petres piliou pezodromio

Βόλος: Έσπασε το πόδι της σε πεζοδρόμιο και προσέφυγε στη δικαιοσύνη

Πρόκειται για γυναίκα η οποία πάτησε το πόδι της σε πλάκα Πηλίου που είχε αποκολληθεί από το πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να πέσει και να υποστεί σωματικές κακώσεις. Το ατύχημα σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2018, το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Ειρήνης και Δημοκρατίας, απέναντι από το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. όπου εργαζόταν η καταγγέλλουσα.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η δημότης προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βόλου, την οποία κατηγορεί για αμέλεια κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών «δεν είχε μεριμνήσει έγκαιρα, ως όφειλε, να προβεί σε αποκατάσταση της φθοράς του πεζοδρομίου, είτε μεριμνώντας για την άμεση επισκευή από το αρμόδιο τεχνικό τμήμα συντηρήσεων του Δήμου, είτε μεριμνώντας για την άμεση απομάκρυνση της αποκολλημένης πλάκας από το οδόστρωμα και την προειδοποιητική σήμανση του συγκεκριμένου σημείου ώστε να εφίσταται η προσοχή των διερχομένων πεζών.

Δεν μερίμνησε ούτε για την διενέργεια τακτικών ελέγχων της κατάστασης των πεζοδρομίων στη συγκεκριμένη διασταύρωση από τα τεχνικά συνεργεία της υπηρεσίας της ώστε εγκαίρως να διαπιστώσει τη συγκεκριμένη φθορά στο πεζοδρόμιο και να προβεί στην άμεση σήμανση του χώρου και εν συνεχεία στην αποκατάσταση, η οποία και ήταν επιβεβλημένη ιδίως λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο κάδος απορριμμάτων για τη τοποθέτησή του οποίου είχε κατασκευαστεί εσοχή στο πεζοδρόμιο, δεν ήταν με κάποιο τρόπο ασφαλισμένος στο χώρο της εσοχής και επομένως εύκολα μετακινούνταν σε άλλα σημεία».




Total
0
Shares
Previous Article
koinonikos tourismos ellada

Κοινωνικός τουρισμός 2021: Ξεκινούν οι αιτήσεις, 5αστερα ξενοδοχεία με μόλις 12 ευρώ τη μέρα για δικαιούχους ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ

Next Article
Ολοκληρώνεται από την Π.Ε Καρδίτσας το έργο αποκατάστασης ζημιών στο οδικό τμήμα Κέδρος- Ασημοχώρι – Κτιμένη

Ολοκληρώνεται από την ΠΕ Καρδίτσας το έργο αποκατάστασης ζημιών στο οδικό τμήμα Κέδρος- Ασημοχώρι – Κτιμένη