Βόλος: Ανεγκέφαλοι ιερόσυλοι κατέστρεψαν αγιογραφία ανεκτίμητης αξίας και έγραψαν τα ονόματά τους

agiografia

Βόλος: Ανεγκέφαλοι ιερόσυλοι κατέστρεψαν αγιογραφία ανεκτίμητης αξίας και έγραψαν τα ονόματά τους

Ιερόσυλοι κατέστρεψαν τις εξωτερικές αγιογραφίες του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στον λόφο της Επισκοπής, στον Βόλο…

Άγνωστα άτομα, πιθανότατα νεαρής ηλικίας έγραψαν τα ονόματά τους στις εξωτερικές αγιογραφίες που έχουν ανεκτίμητη αξία. Πολίτες εξέφρασαν οργή και δυσαρέσκεια, επειδή όπως ανέφεραν στην εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, δεν υπάρχει απολύτως καμία επίβλεψη.

Ο Ιερός Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου βρίσκεται κτισμένος την κορυφή του κωνικού, απότομου και πευκοφυτεμένου λόφου στην Επισκοπή, μέσα σε ένα βυζαντινό περίβολο. Ο ανατολικός τοίχος του να­ού με την τρίπλευρη αψίδα του ιερού είναι ό,τι απομένει σήμερα από τον παλαιό βυζαντινό Ναό που υπήρχε εκεί.

Στη βορειοανατολική πλαγιά του λόφου σώζονται τα βυζαντινά παρεκκλήσια της Μεταμόρφω­σης του Σωτήρος, του Γενεσίου του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και του Αγίου Δημητρίου. Τα παρεκκλήσια αυτά θα πρέπει να ανήκαν παλαιότερα σε κάποιο, αταύτιστο προς το παρόν, βυζαντινό μοναστήρι.

Ο ναός παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τα κατάλοιπα της βυζαντινής φάσης στην ανατολική πλευ­ρά, τα οποία ενσωματώθηκαν στο νεότερο ναό, όσο και για τον εντοιχισμένο γλυπτό του διάκοσμο.

Πηγή: newsit
Total
0
Shares