Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βοήθεια στο Σπίτι. Αναβάθμιση και πρόσληψη 3000 εργαζομένων

vohtheia sto spiti

Με μόνιμο προσωπικό, που θα προσληφθεί με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, θα στελεχωθεί και θα αναβαθμιστεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αφενός θα συνεχιστεί κανονικά, αφετέρου θα στελεχωθεί και θα αναβαθμιστεί με μόνιμο προσωπικό, που θα προσληφθεί με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, για τη συνέχιση του προγράμματος έχουν εξασφαλισθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους 62,5 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και την πρόσληψη των περίπου 3.000 εργαζομένων, που θα στελεχώνουν το πρόγραμμα, οι σημερινοί εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Για τους υπάρχοντες εργαζομένους θα προβλέπεται μοριοδότηση «αλλά δεν θα είναι ο μόνος τρόπος τα μόρια της εμπειρίας, διότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα θέλουν να μπουν στην αγορά εργασίας», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την αναβάθμιση και επέκταση του προγράμματος, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι υπάρχει συνεργασία με τους 270 δήμους που συμμετέχουν σε αυτό, ώστε να υπάρξει βελτίωσή του προς όφελος των εξυπηρετούμενων από το πρόγραμμα.




Total
0
Shares
Previous Article
padyth Argithea

Σύσκεψη στα γραφεία της ΠΑΔΥΘ

Next Article
theodorikakosypes

Εγκύκλιος 4 σε 1 για τους ΟΤΑ: Γ.Γ., Συνεργάτες, Αποσπάσεις Αιρετών και 3Κ

Related Posts