Βιωματικό σεμινάριο από το «Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκινητικής Υγείας Ν. Καρδίτσας»

sde seminario 2

Βιωματικό σεμινάριο από το «Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκινητικής Υγείας Ν. Καρδίτσας»

Την Τετάρτη 6-4-2022 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε ένα βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Χτίζοντας Ανθεκτικότητα». Η υλοποίηση του σεμιναρίου έγινε από την κ. Αλογάριαστου Σταυρούλα, Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκινητικής Υγείας Ν. Καρδίτσας, στα πλαίσια της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων.

Στην εποχή μας η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας πλήττεται συνεχώς λόγω του συσσωρευμένου άγχους  από διάφορα γεγονότα όπως η πανδημία, τα οικονομικά προβλήματα, η ανεργία, κλπ. Είναι εξαιρετικά σημαντικό λοιπόν να αναπτύσσει ο καθένας/μια μας αντιστάσεις σε πλήθος «πειρασμών» (πχ. ναρκωτικές ουσίες, αλκοόλ) οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν στην υποβάθμιση της προσωπικότητας του ατόμου ή ακόμη και να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του.

Οι εκπαιδευόμενοι κατά τη διάρκεια της βιωματικής δράσης επεξεργάστηκαν θέματα ψυχικής ανθεκτικότητας έχοντας ως αναφορά τα προσωπικά τους βιώματα.

Το σχολείο μας, οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι ευχαριστούν θερμά την κ Αλογάριαστου Σταυρούλα για την εξαιρετική αυτή δράση.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Σουφλάκος Βασίλειος

Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες

Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

sde seminario 1
Total
0
Shares