Βιωματικό Εργαστήριο με τίτλο «Σχολικός Εκφοβισμός, Βία και Επιθετικότητα εντός σχολικού πλαισίου» στο Δημοτικό σχολείο Μαγούλας

viomatiko ergastiro Magoula

Βιωματικό Εργαστήριο με τίτλο «Σχολικός Εκφοβισμός, Βία και Επιθετικότητα εντός σχολικού πλαισίου» στο Δημοτικό σχολείο Μαγούλας

Βιωματικό Εργαστήριο με τίτλο «Σχολικός Εκφοβισμός, Βία και Επιθετικότητα εντός σχολικού πλαισίου» σε Μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης στο Δημοτικό σχολείο Μαγούλας.

Το Κέντρο Πρόληψης ν. Καρδίτσας ¨Πρόταση Κοινωνικής Παρέμβασης¨ υλοποίησε Βιωματικό Εργαστήριο με τίτλο «Σχολικός Εκφοβισμός, Βία και Επιθετικότητα εντός σχολικού πλαισίου» στο Δημοτικό σχολείο Μαγούλας, μετά από πρόσκληση του Δ/ντη, κ. Δρόσου.

Η κα. Σδράκα Όλγα, Κοινωνική Λειτουργός μέσω ΕΣΠΑ επισκέφτηκε το σχολείο στις 14.3.2023. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εφαρμόστηκε συνολικά σε 15 μαθητές/τριες. Η βιωματική εκπαίδευση των παιδιών στην θεματική του σχολικού εκφοβισμού μπορεί να προσφέρει πολύπλευρα οφέλη στις γνώσεις, στις στάσεις, στις δεξιότητες και στην συμπεριφορά των παιδιών. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί δέσμευση για την δημιουργία ενός ασφαλούς και φιλικού σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές στο οποίο τα παιδιά να αισθάνονται ότι υπάρχει ασφάλεια, συνεργασία, ομαδικό κλίμα και επικοινωνία. Τέλος, στόχος της εκπαίδευσης είναι η προώθηση αξιών όπως η Φιλία, η Ευγένεια, ο Σεβασμός, η Διαφορετικότητα, η Συνεργασία και η απόκτηση δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων και διαχείρισης συγκρούσεων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δ/ντη  του Δημοτικού σχολείου Μαγούλας, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τους μαθητές/τριες της  Ε΄ & Στ΄ Τάξης για την άψογη συνεργασία τους, την ενεργό τους συμμετοχή και πάνω από όλα την θετική τους διάθεση.

viomatiko ergastiro Magoula 1
Total
0
Shares