Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας: Δύο βήματα για το όνειρο…

Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας πέρασε και από το Μαρούσι - Βραβεύθηκε ο Γιάννης Μπουρούσης

Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας θέλει να εξασφαλίσει το συντομότερο την πραγματοποίηση του μεγάλου στόχου

Δύο βήματα για το όνειρο…

Δυο βήματα μακριά, από τη μεγαλύτερη επιτυχία στο διασυλλογικό αθλητισμό της Καρδίτσας, βρίσκεται ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας !!! Δυο βήματα, από την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή και την απευθείας άνοδο στη Basket League !!!

H νίκη με 72-68 επί του Χαρίλαου Τρικούπη το Σάββατο, σε ένα αγχωτικό και δύσκολο ματς, έδωσε το 22ο ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα σε 23 αγώνες. Η ομάδα του Μεσολογγίου πιστοποίησε στο γήπεδο την πολύ καλή εικόνα που έχει παρουσιάσει στο δεύτερο γύρο, επέστρεψε δυο φορές από διψήφιες σε βάρος της διαφορές, ο ΑΣΚ είχε εντυπωσιακά αλλά και κενά διαστήματα στην απόδοσή του, με αποτέλεσμα το ματς να κριθεί στο τελευταίο δίλεπτο, εκεί όπου μίλησε η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα των «κυανόλευκων».

Το μοναδικό ζητούμενο ήταν η νίκη, καθώς οι ισορροπίες στο πρωτάθλημα είναι πολύ λεπτές. Μπορεί ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας να έχει πάρει ένα μεγάλο προβάδισμα, όμως το γεγονός ότι το πρόγραμμα έχει πολλές αναβολές και παιχνίδια που εκκρεμούν, αντί να ξεκαθαρίζει, θολώνει την εικόνα, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος.

Το σίγουρο είναι, πως μετά τη νίκη του ΑΣΚ και τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής, μετά τον Τρίτωνα, τόσο ο Χ.Τρικούπης όσο και η Ελευθερούπολη τέθηκαν εκτός της διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Η μόνη ομάδα που ακόμη μπορεί μαθηματικά να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή, είναι το Ψυχικό, το οποίο έχει ρεκόρ 15-5, αλλά και τρία ματς τα οποία έχουν αναβληθεί λόγω κορονοϊού και εκκρεμούν για να συμπληρωθεί η πλήρης εικόνα του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Αθήνας, έχει συνολικά οκτώ παιχνίδια να δώσει μέχρι το φινάλε και θεωρητικά μπορεί να φτάσει σε ρεκόρ 23-5. Αυτό σημαίνει, ότι ο ΑΣΚ, με ρεκόρ 22-1 έχει πέντε ματς ακόμη, χρειάζεται επομένως σήμερα, τρία εναλλακτικά σενάρια για να «κλειδώσει» τον τίτλο, τουλάχιστον σε ότι αφορούν την ίδια την ομάδα και τη δική της πορεία της μέχρι το τέλος της σεζόν, δίχως να ενδιαφέρεται για τα άλλα αποτελέσματα:

  1. Με δυο νίκες σε οποιαδήποτε από τα εναπομείναντα πέντε ματς, ανεξάρτητα από κάθε άλλο αποτέλεσμα, θα είναι ο πρωταθλητής της Α2 Εθνικής για την περίοδο 2021-22.
  2. Με μια μόνο νίκη στο ματς με το Ψυχικό στην Αθήνα, που έχει προγραμματιστεί να γίνει τη Μ.Τετάρτη 20 Απριλίου, πάλι κατακτά το πρωτάθλημα, ακόμη κι αν χάσει σε όλες τις υπόλοιπες τέσσερις αναμετρήσεις.
  3. Με μια μόνο νίκη σε οποιοδήποτε ματς και ήττα στο Ψυχικό με διαφορά έως και 14 πόντους, επίσης είναι πρωταθλητής, καθώς θα έχει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας απέναντι στην ομάδα της Αθήνας, καθώς το ματς του πρώτου γύρου τελείωσε με σκορ 68-53 υπέρ των «κυανόλευκων».

Το πρόγραμμα των τελευταίων πέντε αγωνιστικών

Σάββατο 9 Απριλίου: Γ.Σ.Ελευθερούπολης – Α.Σ.Καρδίτσας

Σάββατο 16 Απριλίου: Α.Σ.Καρδίτσας – Ε.Κ.Καβάλας

Μ.Τετάρτη 20 Απριλίου: Α.Ε.Ψυχικού – Α.Σ.Καρδίτσας

Σάββατο 30 Απριλίου: Α.Σ.Καρδίτσας – Α.Ο.Αμύντας

Σάββατο 7 Μαϊου: Κόροιβος Αμαλιάδας – Α.Σ.Καρδίτσας

Η βαθμολογία των πρώτων δέκα ομάδων

Θέση Ομάδα Αγώνες Νίκες Ήττες Βαθμοί
1 Α.Σ.Καρδίτσας 23 22 1 45
2 Κόροιβος Αμαλιάδας 24 15 9 39
3 Α.Ο.Τρίτων 23 15 8 38
4 Χ.Τρικούπης 22 15 7 37
5 Α.Ο.Αμύντας 24 13 11 37
6 Πανερυθραϊκός 23 13 10 36
7 Γ.Σ.Αμαρουσίου 24 11 13 35
8 Γ.Σ.Ελευθερούπολης 21 14 7 35
9 Α.Ε.Ψυχικού 20 15 5 35
10 Ε.Κ.Καβάλας 22 12 10 34

Όπως φαίνεται και από τη βαθμολογία, η κατάταξη είναι πλασματική, καθώς υπάρχουν ομάδες με 24 ματς και άλλες με 20 λόγω των αναβολών και των ρεπό και το μόνο βέβαιο είναι πως, οι περισσότερες ομάδες που κυνηγούν υψηλούς στόχους, μαζί τους και το Ψυχικό, έχουν αρκετά αναβληθέντα παιχνίδια να δώσουν και μια νέα κατάσταση θα δημιουργηθεί που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ομάδες που θεωρούνται -και είναι- φαβορί για την πρόκριση στα πλέι οφ, η Ελευθερούπολη και το Ψυχικό βρίσκονται σήμερα εκτός πρώτης πεντάδας. Μάλιστα, το Ψυχικό, η ομάδα που έχει μαθηματικές ελπίδες ακόμη και για τον τίτλο, βρίσκεται στην 9η θέση, καθώς έχει κάνει ήδη το ρεπό της και έχει τρία ματς εξ αναβολής να δώσει!!!

Για το λόγο αυτό και η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα, λειτουργεί ακριβώς όπως και από το ξεκίνημα της σεζόν. Σε κάθε αγώνα κυνηγά τη νίκη, αντιμετωπίζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προετοιμάζεται γι αυτό. Η ίδια λογική λοιπόν, που έφερε τον ΑΣΚ στο 22-1, η ίδια λογική θα τον ακολουθήσει και μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου. Παιχνίδι-παιχνίδι και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στον αγώνα του Σαββάτου με την Ελευθερούπολη εκτός έδρας. Ένα πολύ απαιτητικό ματς, δεδομένης της αξίας του αντιπάλου, αλλά και το γεγονότος ότι η ομάδα της Μακεδονίας μαζί με τον ΑΣΚ, είναι οι μοναδικές ομάδες που παραμένουν αήττητες εντός έδρας !!!

 




Total
0
Shares
Previous Article
Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Νομός Καρδίτσας : Ουραγός στην οικονομική κλίμακα (ΑΕΠ) - Στην ηλικιακή πυραμίδα και υπό δημογραφικό κίνδυνο ...

Next Article
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη

Related Posts