Βγήκε η νέα απόφαση για τα self test των μαθητών – Δύο συσκευασίες με δέκα δωρεάν self test θα προμηθεύονται οι μαθητές

δωρεάν self test

Βγήκε η νέα απόφαση για τα self test των μαθητών – Δύο συσκευασίες με δέκα δωρεάν self test θα προμηθεύονται οι μαθητές

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου ως και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, δύο συσκευασίες με συνολικά δέκα (10) δωρεάν self test από τα φαρμακεία.

Σημειώνεται πως αυτά τα self test πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου από τις 23 Νοεμβρίου έως και τις γιορτές των Χριστουγέννων, προκειμένου να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, καθώς ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω self test είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω), αλλά ούτε και βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου), επομένως εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test.

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Νοεμβρίου, η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr – και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr – από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα.Total
1
Shares
Previous Article
Επίδομα Θέρμανσης 2021

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα, βήμα - βήμα η υποβολή αίτησης

Next Article
Βροχή διαττόντων αστέρων το βράδυ της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου έως τα χαράματα της Πέμπτης

Βροχή διαττόντων αστέρων το βράδυ της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου έως τα χαράματα της ΠέμπτηςTotal
1
Share