Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βελτίωση υδροδότησης οικισμών του Δήμου Πύλης από τη Δ.Ε.Υ.Α.Π.

dhmos pylhs deyap

Υποβλήθηκε από τον Δήμο Πύλης η πρόταση χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με τίτλο: «Βελτίωση υδροδότησης οικισμών του Δήμου Πύλης από τη Δ.Ε.Υ.Α.Π.».

Στον Άξονα «Περιβάλλον», στην πρόσκληση ΑΤ01.

Με τρία (3) υποέργα:

  1. «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Μουριάς» σύμφωνα με την επικαιροποίηση της Αρ. Μελ. 12/2016.
  2. «Ύδρευση οικισμού Αγ. Ιωάννη & Αγ. Δημητρίου Τ.Κ. Ροπωτού Δήμου Πύλης» σύμφωνα με την επικαιροποίηση της Αρ. Μελ. 13/2018 και
  3. «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία αυτομάτου συστήματος απομακρυσμένων μετρήσεων υδρομετρητών και ελέγχου διαρροών σε δίκτυα ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Πύλης» σύμφωνα με την 24/2020 μελέτη.

Συνολικού Προϋπολογισμού 3.184.760,00 Ευρώ.

Συγκεκριμένα:

1ον: Θα γίνει αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τοπικής Κοινότητα Μουριάς μήκους 12 χιλιομέτρων.

2ον: Προβλέπεται η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών Αγ. Ιωάννη & Αγ. Δημητρίου της Τοπικής Κοινότητας Ροπωτού.

3ον: Προγραμματίζεται η τοποθέτηση 6.000 ψηφιακών υδρομετρητών στους καταναλωτές, σε όλους τους οικισμούς των Δ.Ε. Γόμφων & Δ.Ε. Πιαλείων καθώς  και στις Κοινότητες Πύλης και Αγ. Βησσαρίωνα. Θα τοποθετηθούν επίσης διατάξεις υδρομετρητών για τον έλεγχο των διαρροών σε διάφορα σημεία των δικτύων ύδρευσης καθώς και στις θέσεις των δεξαμενών.

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Δήμαρχος Πύλης κ. Μαράβας Κωνσταντίνος λέγοντας:

«…Είπαμε ότι θα είμαστε μέσα σε όλες τις προσκλήσεις του Προγράμματος ΤΡΙΤΣΗΣ. Πιστεύουμε ότι η ύδρευση αποτελεί προτεραιότητα. Τόσο από ποιοτικής άποψης όσο και ποσοτικής. Γιατί έτσι βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και προστατεύουμε την δημόσια υγεία. Γιατί έτσι διαχειριζόμαστε τους υδάτινους πόρους με ορθότητα. Παράλληλα πετυχαίνουμε καλύτερο έλεγχο στο δίκτυο διανομής του νερού. Εντοπίζουμε τις διαρροές και εξασφαλίζουμε καθαρό και υγιεινό νερό. Δεν κάνουμε τίποτε παραπάνω από αυτό που πρέπει. Απλά συνεχίζουμε…».




Total
0
Shares
Previous Article
ΕΛΜΕ Καρδίτσας

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Next Article
Καθαρά Δευτέρα: Τι ισχύει για την μετακίνηση εκτός νομού

Καθαρά Δευτέρα: Τι ισχύει για την μετακίνηση εκτός νομού