Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βελτίωση Βατότητας – Σήμανση – Διαγράμμιση σε Διαπεριφερειακή Εθνική οδό “Καρδίτσα – Συκιά – Άρτα”  & έως Βραγκιανά / Αργύρι Αχελώου Αργιθέας

Δημήτρης Παπακώστας

Βελτίωση Βατότητας – Σήμανση – Διαγράμμιση σε Διαπεριφερειακή Εθνική οδό “Καρδίτσα – Συκιά – Άρτα”  & έως Βραγκιανά / Αργύρι Αχελώου Αργιθέας

του Δημήτρη Παπακώστα

Δεχόμαστε πολλές διαμαρτυρίες από Δημότες και διερχόμενους οδηγούς που κινούνται στον άξονα “Καρδίτσα – Τύμπανο – Συκιά – Άρτα”, ο οποίος είναι επί καιρό, χωρίς συντήρηση και έργα βελτίωσης της βατότητας.
Από την άνοιξη του 2020 έχουμε δημοσιεύσει φωτογραφίες από τις άπειρες λακούβες, νεροφαγιές, διαλυμένα στηθαία ασφάλειας, έλλειψη πλεγμάτων και σήμανσης …. Επίσης και άλλοι πατριώτες έχουν αναφερθεί στο κατεπείγον θέμα της ασφαλούς προσβασιμότητας και των κινδύνων που εγκυμονούνται.

Έχουν συμβεί ατυχήματα από πτώσεις βράχων, ευτυχώς ελαφρά.

Τον Ιούνιο 2020 με πρόταση Αιρετών της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ, ανέλαβε η Δημοτική Αρχή να συντάξει ένα Ψήφισμα Διαμαρτυρίας, που θα κοινοποιείτο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Υπουργείο Υποδομών και Τύπο.

Δυστυχώς, το “Ψήφισμα” δεν εστάλη πουθενά, βρίσκεται στο… συρτάρι, κοινώς στις “ελληνικές καλένδες” άνευ ενημέρωσης και χωρίς να βελτιωθεί η βατότητα της Διαπεριφερειακής οδού, που είναι ταυτόχρονα και η μοναδική οδός ενδοδημοτικής επικοινωνίας μεταξύ των χωριών της Δυτικής Αργιθέας και της ενότητας Αχελώου (διέλευση ΚΤΕΛ, σχολικών κλπ).

• Η Αντιπολίτευση οφείλει να επανέλθει στο ζήτημα.

Οι ευθύνες είναι προφανέστατες και η σύγχυση των συναρμοδιοτήτων επιτείνει την προβληματική κατάσταση, συν οι καταστροφές λόγω του Ιανού (18-9-20).
Ιδιαίτερα στο τμήμα από Πέντε Φι έως Συκιά (όπου τα ημιτελή παρατημένα έργα Φράγματος Συκιάς) η βατότητα είναι…. τριτοκοσμική.
Στον Τύμπανο λόγω έντονης ομίχλης και ελλιπέστατης σήμανσης (κίτρινη διαγράμμιση) ,οι κίνδυνοι είναι σοβαροί.

Η παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών πρέπει να είναι άμεση – αποτελεσματική.

Επικοινωνήσαμε με τον Τοπικό Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Νούσιο και μας απάντησε αμέσως, ότι λόγω χαμηλών θερμοκρασιών δεν είναι εφικτή η νέα διαγράμμιση στην οδό – η οποία, όπως δήλωσε, έγινε το καλοκαίρι αλλά έσβησε λόγω του Ιανού.
Επιμείναμε και προτείναμε, με τη συνδρομή και του Υπουργείου Υποδομών, να τοποθετηθούν ειδικοί φωσφορίζοντες πάσσαλοι (υψηλοί) στην άκρη του οδοστρώματος, ώστε οι διερχόμενοι να βοηθούνται στοιχειωδώς κατά την οδήγηση.
Λόγω χειμώνα τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν άσχημα.

Οι λακούβες, νεροφαγιές παραμένουν σε τραγική κατάσταση σε όλο το δρόμο.

Στη γενικότερη σήμανση, θα πρέπει να συμβάλει και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας.
Από Κοράκου πχ έως Βραγκιανά και Αργύρι Αχελώου.
Αντίστοιχα θέματα υπάρχουν και στον άξονα Ανατολικής Αργιθέας.

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι οι ευθύνες είναι προφανέστατες …..

Καλούνται και άλλες εμπλεκόμενες Δημόσιες Αρχές (Αστυνομία και Εισαγγελία) να παρέμβουν και να ειδοποιήσουν κάθε αρμόδια Τοπική Αρχή ή Υπουργείο να εφαρμόσουν πιστά τα νόμιμα (νόμος 3481/2006/άρθρο7& ν.2503/97- άρθρο 1).

Να δοθεί ένας εύλογος χρόνος (15 ημερών) για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Πριν θρηνήσουμε θύματα, ας κινηθούμε όλοι συντονισμένα και με ευαισθησία για την πιο δυσπρόσιτη και ξεχασμένη περιοχή της Ορεινής Δυτικής Θεσσαλίας.

• Οι προτάσεις μας έχουν κατατεθεί ήδη από καιρό…. είμαστε σε επαφή και με υπηρεσίες του υπουργείου υποδομών λόγω των εκτελούμενων έργων Συκιάς και Αχελώου – ποταμού.

• Φίλοι όλοι οι Διοικούντες, αλλά Φιλτάτη η Αλήθεια και η Πατρίδα μας!

• Επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω νόμιμες ενέργειες μας…

Δημήτρης Παπακώστας
Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας .
Δήμαρχος Αχελώου 1999-2006 & Πρόεδρος ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ 2017-19
Νομικός ΔΣΑ – τηλ 6972176271




Total
0
Shares
Previous Article

236 Rapid Tests στην Καρδίτσα όλα αρνητικά

Next Article
nasiakopoulos athanasios pedthessalias

Επιστολή του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας στον Πρωθυπουργό

Related Posts