Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βελτιώνονται οι δρόμοι σε Μεγαλοχώρι και Μπαλκούρα

Βελτιώνει οδούς στο Μεγαλοχώρι και την Μπαλκούρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο προϋπολογισμού 500.000 €

Κώστας Αγοραστός: «Διευκολύνουμε την ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων»

Στην βελτίωση της πρόσβασης και στην αποκατάσταση της βατότητας των τοπικών οδών στην περιοχή Μεγαλοχωρίου και Μπαλκούρας, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέο έργο προϋπολογισμού 500.000,00 €. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα την έγκριση διάθεσης του ποσού για το εν λόγω έργο, το οποίο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Τρικάλων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η οδική ασφάλεια αποτελεί για την αιρετή Περιφέρεια θέμα μείζονος σημασίας. Σε μια δύσκολη περίοδο με ελάχιστους εθνικούς πόρους και όπου έχουμε τη δυνατότητα, υλοποιούμε έργα ασφάλειας για τους πολίτες. Είναι προφανές ότι, η άσκηση συγκροτημένης και ορθολογικής πολιτικής για την πρόληψη των οδικών ατυχημάτων αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση του μεγάλου κοινωνικού ζητήματος της ασφάλειας στις μεταφορές και συγκεκριμένα στις οδικές μεταφορές. Στόχος μας, με τα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου είναι να βοηθούμε την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων».

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση πρόσβασης και της αποκατάστασης της βατότητας των τοπικών οδών, στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Ε.Ο. Τρικάλων –Λάρισας στην περιοχή Μεγαλοχωρίου και Μπαλκούρας. Αναλυτικότερα θα εκτελεστούν εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας και ασφαλτικών για βελτίωση τμημάτων των οδών, καθώς και τεχνικά έργα (σωληνωτοί και πλακοσκεπείς οχετοί κ.λ.π.), σε θέσεις που κάθε φορά θα ορίζονται από την Υπηρεσία, για την εξυπηρέτηση των παρόδιων δραστηριοτήτων της περιοχής.




Total
0
Shares
Previous Article

Ημερίδες για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο σε Πύλη και Καλαμπάκα

Next Article

Ομιλία Κώστα Αγοραστού στην Επιτροπή της Βουλής