Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βελτιώνεται η ασφάλεια στο οδικό δίκτυο των Τρικάλων

• Βελτιώνεται η ασφάλεια στο οδικό δίκτυο των Τρικάλων με τη σύμβαση ηλεκτροφωτισμού προϋπολογισμού 82.000 ευρώ που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

• Κώστας Αγοραστός: «Συνεχίζουμε να παράγουμε έργο παρά τις ειδικές συνθήκες στη χώρα»

Σημαντικές βελτιώσεις στην ασφάλεια του οδικού κυκλώματος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προβλέπει η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού σε στοχευμένα σημεία μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, της σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού 82.000 ευρώ.

ilektrofotismos new mouzakinews

Mε το έργο προβλέπεται. κατασκευή εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού στους εξής κόμβους:

α) Εθνική οδός Τρικάλων –Πύλης με Οδό προς Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)
β) Οδός Παλαιομονάστηρο –Μουζακίου –ΣΜΑ
γ) Εθνική οδός Τρικάλων- Άρτας με οδός προς Στουρναρέΐκα και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειάκης Ενότητας Τρικαλων.

Προβλέπονται ακόμη εργασίες στις ακόλουθες θέσεις:

α) Κόμβος εισόδου του Τ.Δ. Φήκης, σημείο όπου έχουν συμβεί κατά καιρούς πολλά ατυχήματα
β) Κόμβος εισόδου του Τ.Δ. Λιλή, ομοίως επικινδύνου.
γ) Κόμβος εισόδου του Τ.Δ. Νομής έως την γέφυρα ποταμού Πηνειού, σημείου που δέχεται υψηλό συγκοινωνιακό φόρτο λόγω των εκτελούμενων έργων της Ε-65.
δ) Είσοδος Φαρκαδόνας από την Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων, ανάγκη η οποία προέκυψε λόγω της κυκλοφορίας στην νέα Εθνική οδό.
ε) Η αποκατάσταση των βλαβών που επήλθαν από την κλοπή-δολιοφθορά των καλωδίων τύπου ΝΥΥ4Χ10 τχ και του χάλκινου αγωγού 25 τ.χ., στη γέφυρα προς Κλεινοβό στην περιοχή Αμπέλια.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:

«Παρά τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα με σοβαρές επιπτώσεις και στην εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εμείς συνεχίζουμε το έργο μας καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα σ’ αυτό το αντίξοο περιβάλλον. Έτσι, υπογράψαμε σήμερα μία σύμβαση προϋπολογισμού 82.000 ευρώ η οποία αφορά στην τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού σε σημεία του οδικού δικτύου των Τρικάλων που το έχουν άμεση ανάγκη. Το έργο αυτό πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συνολικού μας σχεδιασμού για τους οδικούς άξονες με πρωταρχικό στόχο την μεγιστοποίηση της ασφάλειας της μετακίνησης των ανθρωπίνων κοινοτήτων και της μεταφοράς των εμπορευμάτων.»




Total
0
Shares
Previous Article

Περιβαλλοντικές αναπλάσεις στη Σκόπελο και αποκατάσταση βλαβών στη Μαγνησία

Next Article

Με επιτυχία η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας στα Τρίκαλα