Βελτιώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο δρόμος από το Αμπελοχώρι προς Παναγιά και Μαλακάσι

Βελτιώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο δρόμος από το Αμπελοχώρι προς Παναγιά και Μαλακάσι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

Κώστας Αγοραστός: «Βελτιώνουμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων»

Ένα νέο έργο στον τομέα της οδικής ασφάλειας ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Π.Ε Τρικάλων. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου που αφορά στη βελτίωση της οδού από το Αμπελοχώρι προς Παναγιά και Μαλακάσι με προϋπολογισμό 500.000 (με ΦΠΑ). Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ την επίβλεψη και την κατασκευή του έργου έχει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με τα έργα αυτά βελτιώνουμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και την ασφάλεια του οδικού δικτύου όπου υπάρχει ανάγκη. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει επικίνδυνες θέσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Τρικάλων, όπου είναι αναγκαία η αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα, η τοποθέτηση στηθαίων και σήμανσης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων, τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».
Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου από τον οικισμό Αμπελοχωρίου προς οιακισμό της Παναγιάς σε μήκος περίπου 3400 m.  Πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες χωματουργικές, οδοστρωσίας, ασφαλτικών καθώς και τεχνικών έργων (τοίχοι αντιστήριξης, επενδεδυμένοι τάφροι, σωληνωτοί οχετοί, στηθαία, κιγκλιδώματα γεφυρών).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Total
0
Shares