Βελτιώνει τις υποδομές στο ΤΕΙ Θεσσαλίας η Περιφέρεια

• Βελτιώνει τις υποδομές στο ΤΕΙ Θεσσαλίας η Περιφέρεια με έργα προϋπολογισμού 140.000 ευρώ
• Κώστας Αγοραστός: “Δημιουργούμε υποδομές για την παροχή υψηλού επιπέδου διδασκαλίας και μάθησης”

Με κανονικούς ρυθμούς προχωρά τα έργα υποδομής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο ΤΕΙ Θεσσαλίας καθώς υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η προέγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ, ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ KAI ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ‘ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟ – ΒΟΥΣΤΑΣΙΟ – ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ)’ του Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», προϋπολογισμού 140.528,62 ευρώ.

Κύριος του έργου είναι το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, ενώ το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο αφορά την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και τα έργα αποχέτευσης – ηλεκτροδότησης του έργου «Νέα Κτίρια Κτηνοτροφικών Μονάδων (Ποιμνιοστάσιο-Βουστάσιο-Πτηνοτροφείο). Συγκεκριμένα οι οικοδομικές εργασίες αφορούν την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των τριών κτιρίων, εμβαδού 6.800 m2 η οποία περιλαμβάνει: γενικές εκσκαφές, κατασκευή σηπτικών και απορροφητικών βόθρων, κατασκευή της τάφρου και της δεξαμενής ωρίμανσης των λυμάτων του βουστασίου. Τέλος περιλαμβάνει αντίστοιχες επιχώσεις και εξυγιαντικές στρώσεις του χώρου. Οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες αφορούν την αντλία λυμάτων ειδικών προδιαγραφών για τη δεξαμενή ωρίμανσης του βουστασίου, την κεντρική ηλεκτροδότηση των κτηρίων και τα μεταλλικά κανάλια όδευσης των ηλεκτρικών γραμμών (εντός των μεταλλικών κτιρίων).

Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση εξασφαλίζεται η άρτια και ομαλή λειτουργία του έργου «Νέα Κτίρια Κτηνοτροφικών Μονάδων (Ποιμνιοστάσιο-Βουστάσιο-Πτηνοτροφείο).

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε τα εξής:
«Ακολουθώντας τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχουμε χαράξει για τον τομέα της παιδείας, ενισχύουμε τις υποδομές των εκπαιδευτικών τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλία δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι καθηγητές και οι διδασκόμενοι να έχουν στη διάθεσή τους υποδομές υψηλών προδιαγραφών, οπού θα πραγματοποιείται έρευνα και διδασκαλία αναβαθμισμένου επιπέδου.

Η συγκυρία για τη χώρα και την κοινωνία είναι δύσκολη, αλλά εμείς με το σωστό προγραμματισμό συνεχίζουμε την υλοποίηση σημαντικών έργων στον τομέα της εκπαίδευσης. Έργα τα οποία πέραν από τα οφέλη στη δημόσια παιδεία, διαχέουν χρήμα στην πραγματική οικονομία και παράλληλα δημιουργούν θέσεις εργασίας. Με τα έργα του ΕΣΠΑ στηρίζουμε έμπρακτα την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Θεσσαλία, έτσι ώστε οι φοιτητές και οι καθηγητές να έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονες υποδομές για την παροχή υψηλού επιπέδου διδασκαλίας και μάθησης».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Total
0
Shares
Previous Article

Εξαρθρώθηκε ενδεκαμελής εγκληματική ομάδα στα Τρίκαλα

Next Article

Στο Φύλλο Καρδίτσας η ομάδα αντιφωνικού τραγουδιού «Πολύκαρπος Μπλέτσας»


Total
0
Share