Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βελτιώνει την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού για τη Γλαύκη και τον Πλατύκαμπο η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τη σύμβαση του έργου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας προϋπολογισμού 250.000 ευρώ

Κώστας Αγοραστός: «Τα έργα νερού είναι έργα του μέλλοντος»

Ένα νέο έργο το οποίο βελτιώνει την ποσότητα και την ποιότητα νερού στη Γλαύκη και τον Πλατύκαμπο και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ειδικότερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Κατασκευή αγωγού σύνδεσης υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης Γλάυκης και Πλατυκάμπου» προϋπολογισμού 250.000 ευρώ με ΦΠΑ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Λάρισας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Τα έργα νερού είναι έργα του μέλλοντος. Ως αιρετή Περιφέρεια δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού στους κατοίκους της Θεσσαλίας. Το έργο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς έχει σαν στόχο την εξάλειψη των φαινομένων έλλειψης πόσιμου νερού στην εν λόγω περιοχή. Τόσο με αυτό όσο και με τα υπόλοιπα έργα νερού που υλοποιούμε με τον Δήμο Κιλελέρ, επιχειρούμε να δώσουμε λύση στα χρόνια προβλήματα ύδρευσης που ταλαιπωρούσαν τους κατοίκους της περιοχής».

Στόχος του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός του εξωτερικού δικτύου υδροδότησης ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες δυο οικισμών, συνολικού πληθυσμού 2670 κατοίκων και ταυτόχρονα να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Συγκεκριμένα πρόκειται να αξιοποιηθούν ο πηγές του Αγίου Νικολάου, με χρήση των υδατόπυργων Γαλήνης και Πλατυκάμπου και ταυτόχρονη αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν:

– Εκσκαφές,

– Επιχωματώσεις,

– Τοποθέτηση σωλήνων πολυαιθυλενίου διαμέτρου DIN 315 mm/PN 10 atm,

– Συνδέσεις του νέου αγωγού με τους υφιστάμενους αγωγούς.

Η παρούσα μελέτη αφορά στην κατασκευή αγωγού για τη σύνδεση των υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης των Τ.Κ. Πλατυκάμπου και Γλαύκης. Η μελέτη συντάχθηκε με βάση τις προμετρήσεις και τα επιτόπου στοιχεία της αριθμ.3/2015 εγκεκριμένης μελέτης του Δήμου Κιλελέρ. Το έργο βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή νότια των οικισμών Πλατυκάμπου και Γλαύκης.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Κοπή πίτας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λαγκαδίου Ανθηρού «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

Επόμενο άρθρο

Εκδήλωση επικοινωνίας και ενημέρωσης για τους γονείς διοργάνωσε ο Α.Σ.Καρδίτσας