Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βαθμός 3 στο Μαθηματικό

 Αφορμή για το παρόν κείμενο αποτέλεσε ο τίτλος της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 29-08-2020 «Στο Μαθηματικό με βαθμό 3».

Επιτέλους ποιος πρωθυπουργός θα τολμήσει να πει τις αλήθειες στο χώρο των ΑΕΙ και των ΤΕΙ; Να προβεί π.χ. στην κατάργηση των σχολών για τις οποίες εξέλιπαν ή αδυνάτισαν στο μέγιστο βαθμό  οι λόγοι ύπαρξης τους.  Να σταλούν ξεκάθαρα μηνύματα στους νέους ότι για τα πτυχία αυτών των σχολών οι πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης είναι ελάχιστες.

Με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργού Εσωτερικών για τις προσλήψεις στο δημόσιο, θα τεθεί επιτέλους τέλος σε όσα μέχρι τώρα, ρεζιλίκια κατά κανόνα, γινόταν με τις υψηλές ευλογίες Υπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων(κυρίως), πρώην Νομαρχών κ.λπ. σχετικά με τις προσλήψεις. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πιθανότητες αποκατάστασης των νέων είναι πολύ μεγαλύτερες για τα επαγγέλματα π.χ. υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, τεχνικών φυσικού αερίου, τεχνικών υπολογιστών κ.λπ. Για την προσέλκυση  νέων στα σημαντικά επαγγέλματα του γεωργού και του κτηνοτρόφου θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη κρατική μέριμνα. Στα ανωτέρω θα πρέπει  επί τέλους να βοηθήσει(και σ’ αυτό) και η αντιπολίτευση, της οποίας η θέση -όχι μόνο της παρούσας αλλά και της διαχρονικής της μορφής – ήταν κατά κανόνα αρνητική. Στο παρελθόν ο αείμνηστος Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Τρίτσης είχε πει δημόσια ότι δεν είναι λύση μόνο τα πτυχία των πανεπιστημίων και ότι λύση αποτελούν τα επαγγέλματα του υδραυλικού κ.λπ. όπως ως άνω αναφέρθηκαν. Είχε πει, πάντα κατά την άποψη μου, την αλήθεια. Δυστυχώς δέχθηκε επίθεση από όλους και μάλιστα εγράφη ότι εμποδίζει με τα λόγια αυτά τη μόρφωση των παιδιών, λες και η μόρφωση είναι προνόμιο μόνο των πτυχιούχων.

Τέλος σε θέση των σχολών που θα καταργηθούν μπορούν να ιδρυθούν νέες σχολές, απαραίτητες, όπως π.χ. η ίδρυση Ανώτατης Σχολής Τουρισμού θεωρώντας ότι στον παρόντα χρόνο, λόγω της σημασίας του τουρισμού, είναι η πλέον απαραίτητη μορφή επιστημόνων με υψηλού επιπέδου γνώσεις σύνθετης μορφής(αρχαιολογία, ψυχολογία, ξένες γλώσσες κ.λπ.).

Βέβαια η τελική απόφαση ανήκει στους πλέον ειδικούς.

ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.




Total
0
Shares
Previous Article
Asimina Skondra new 1

Ασ. Σκόνδρα: «κ. Υπουργέ, διεκδικώ για τον τόπο μου»

Next Article
omospondia argitheatikon syllogon poas

Αναβολή ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ΠΟΑΣ

Related Posts