Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βαθιά συγκίνηση στην υποδοχή του πεσόντα στην Κύπρο Εφέδρου ΑΝΘ/ΣΤΗ Νικόλαου Αθανασίου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μουζακίου, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μουζακίου, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη.

Μέσα σε συγκινησιακά έντονα φορτισμένο κλίμα, ο Δήμος Μουζακίου υποδέχθηκε την σορό του καταγόμενου από την Κρυοπηγή, Έφεδρου ΑΝΘ/ΣΤΗ (ΠΖ) Νικόλαου Αθανασίου, ο οποίος έπεσε ηρωικά στο πεδίο της μάχης, υπερασπιζόμενος την ελευθερία και ανεξαρτησία της Κύπρου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μουζακίου (Κοιμητήριο), παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασιλείου Κόκκαλη, της βουλευτού κας Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου, σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου, της πρώην Βουλευτού κας Ασημίνας Σκόνδρα, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, πολλών πολιτών και των συγγενών του επί 40 και πλέον χρόνια, αγνοούμενου Έλληνα αξιωματικού.

Άγημα από το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας Ρούσσου απέδωσε τιμές κατά την άφιξη στον Ιερό Ναό, των λειψάνων που ήταν σκεπασμένα με την Ελληνική και την Κυπριακή σημαία και στη συνέχεια τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου άξιου τέκνου της Πατρίδος μας.

Ακολούθησε εκφώνηση Βιογραφικού του πεσόντα από Αξιωματικό του Στρατού και κατάθεση στεφάνων από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειο Κόκκαλη, τον Δήμαρχο Μουζακίου και πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργο Κωτσό, εκπρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΣ, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Καρδίτσας και εκπροσώπους Συλλόγων ΕΛΔΗΚ 1974.

Αμέσως μετά, τα οστά του εκλιπόντα τοποθετήθηκαν στο οστεοφυλάκιο που βρίσκεται έξω από τον Ι.Ν. ενώ η αδελφή του κα Σταθούλα Κοτιανίδη, παρέλαβε τα παράσημά του, προσωπικά έγγραφα και τις δυο σημαίες.

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Κόκκαλης εξήρε την ανδρεία του Έλληνα Ανθυπολοχαγού που όπως είπε «έπεσε υπέρ βωμών και εστιών εκτελώντας στο ακέραιο το καθήκον υπεράσπισης της Πατρίδος από τους επιδρομείς στην Μεγαλόνησο». Παράλληλα ευχήθηκε η γενναία πράξη του «να είναι οδηγός για όλους τους Έλληνες, στην περίπτωση που στο μέλλον εμφανιστεί κίνδυνος απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για όλους τους Μουζακιώτες, καθώς μετά από 43 χρόνια, υποδεχόμαστε τα λείψανα του συντοπίτη μας Έφεδρου Ανθυπασπιστή (ΠΖ) του Ελληνικού Στρατού Νικόλαου Αθανασίου, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος στη Μαρτυρική Κύπρο. Ο γενναίος συμπατριώτης μας έδωσε τη ζωή του για να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της Πατρίδος, για να αντιμετωπίσει, μαζί με άλλους ήρωες στρατιώτες μας, τον ύπουλο κατακτητή Αττίλα! Η υπέρτατη θυσία του αποτελεί τεράστια τιμή για το Νομό Καρδίτσας και θα γραφτεί στις λαμπρές σελίδες της μακραίωνης ιστορίας μας, ως ένα φωτεινό παράδειγμα απαράμιλλου θάρρους, αλλά και απόλυτης αφοσίωσης στο ιερό καθήκον του «νυν υπέρ πάντων ο αγών»! Ως Δήμαρχος Μουζακίου, αλλά και ως αιρετός εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλία, δεν μπορώ παρά να αποτίσω ύψιστο φόρο τιμής στον αθάνατο Έφεδρο Ανθυπασπιστή Νικόλαο Αθανασίου! Απευθυνόμενος δε στους δικούς του ανθρώπους, τούτο έχω μόνο να πω… Όλοι εμείς που σήμερα απολαμβάνουμε το πολύτιμο αγαθό της ειρήνης στον τόπο μας, νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για την ανιδιοτελή προσφορά του προς την Πατρίδα. Τιμή και δόξα στον ήρωα Αξιωματικό Νικόλαο Αθανασίου που με μοναδική αυταπάρνηση, υπερασπίστηκε μέχρι τελικής πτώσεως το δικαίωμα του λαού μας να ζει και να αναπνέει ελεύθερα! Είθε η θυσία του, να αποτελέσει τον φάρο που θα φωτίσει τον δρόμο των επόμενων γενεών, στο παρόν και στο μέλλον, σε κάθε νέα επιβουλή των δικαίων του Έθνους μας, απ’ οπουδήποτε κι’ αν προέρχεται! Αιωνία σου η μνήμη Νικόλαε αδελφέ μας, θα σε θυμόμαστε πάντα»!

Την τελετή συντόνιζε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου κ. Δημήτρης Τσούμας.

Να σημειωθεί ότι η παραλαβή από το Ελληνικό κράτος των λειψάνων του Έφεδρου ΑΝΘ/ΣΤΗ (ΠΖ) Νικόλαου Αθανασίου, μαζί με τα λείψανα άλλων 16 Ελλήνων στρατιωτικών, πεσόντων και αγνοούμενων στην Κύπρο, έγινε πριν μερικές ημέρες σε τελετή στη Λευκωσία, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος συνοδεύονταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

[supsystic-gallery id=35 position=center]





Total
0
Shares
Previous Article

Σον Άγιο Βησσαρίωνα ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας ανήμερα του Αγίου Πνεύματος

Next Article

Δικαιοσύνη και Διαφθορά στην Υγεία