Βάνδαλοι κατέστρεψαν ταΐστρες για αδέσποτα που τοποθέτησε ο Δήμος Μουζακίου

<

 

Πριν από μερικές μέρες ο Δήμος Μουζακίου μετά από προφορική εντολή του υπουργού -λόγω των δεινών που περνάει ο λαός μας αυτόν τον καιρό- προέβη στην απόφαση να τοποθετήσει ταΐστρες με έξοδα του Δήμου σε πέντε σημεία για να σιτίζονται και τα αδέσποτα εφόσον δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα οι φιλόζωοι να βοηθήσουν λόγω καραντίνας.

Όχι μόνο το υλοποίησε άμεσα αλλά προσκόμισε στη φιλοζωϊκή ομάδα του Μουζακίου την ειδική άδεια “βεβαίωση μετακίνησης” για τη διευκόλυνση του έργου της όσον αφορά τη μέριμνα για τα αδέσποτα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μουζακίου.

Τα σημεία τοποθέτησης των ταϊστρών είναι:

  • Παραπλεύρως του Λυκείου Μουζακίου
  • Επαρχιακή οδό Μουζακίου προς Αργιθέα (πάρκινγκ)
  • Στο δημοτικό πάρκο Μαυρομματίου
  • Πλησίον της εκκλησίας Καππά
  • Αγναντερό

Κάποιες από αυτές είχαν …….προσδόκιμο ζωής μόνο 3 μέρες. Και ΓΙΑΤΙ;;;;;

Κάποιοι ή κάποιες σκέφτηκαν ότι δεν χρειάζονται στο Δήμο μας οι ταΐστρες και θεώρησαν σωστό να τις βανδαλίσουν καταστρέφοντας ουσιαστικά περιουσία του Δήμου.

Θλίβομαι βαθύτατα, οργίζομαι, απογοητεύομαι, ανησυχώ με τον επικίνδυνο τρόπο που σκέφτονται και ενεργούν κάποιοι άνθρωποι.

Καμιά βοήθεια, συνεργασία, ευαισθησία από μέρους τους και όχι μόνο αυτό, καταφέρονται ενάντια στα αδέσποτα και ας το πούμε χωρίς περιστροφές και ενάντια των προσπαθειών που κάνει ο Δήμος μας να σιτίσει τα άμοιρα αυτά ζώα λες και είναι υποχρεωτικά δικό του καθήκον να μεριμνήσει γι’ αυτά και όχι όλων των δημοτών από κοινού. Είναι προσωπικό και πάνω απ’ όλα ηθικό καθήκον όλων μας η αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων μέσα σε ένα οικοσύστημα, μέσα σε μια πόλη μέσα σε ένα χωριό…

Λίγες μέρες πριν φόλιασαν μια σκυλίτσα στο Καππά ….άφησε ορφανά πέντε κουτάβια που τα πήρε υπό την προστασία του ένας νεαρός στο χωριό και τα ταΐζει με το μπιμπερό  κάθε 3-4 ώρες παρακαλώ!

Τιμή και καμάρι στον….ΩΡΑΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Κάποιο άλλο πρόσφατα σώθηκε ύστερα από την άμεση επέμβαση ενός Αντιδημάρχου και του συνεργάτη του που το διακόμισαν ταχύτατα σε κτηνίατρο στο Μουζάκι και σώθηκε.

Καμιά σωτηρία!

Γκρινιάζουμε και παραπονούμαστε μονίμως ότι τίποτα δεν λειτουργεί, γίνεται, υπάρχει, στέκεται όρθιο σε αυτή τη χώρα και όταν κατά καιρούς κάτι καλό προκύπτει από τις προσπάθειες ανθρώπινων…. Ανθρώπων το ακυρώνουμε, το καταπατούμε, το μουτζώνουμε το καταστρέφουμε.

Αισχύνη λοιπόν πρέπει να αισθανόμαστε για τέτοια  φαινόμενα στρεβλής και κάκιστης συμπεριφοράς και να προσπαθήσουμε όλοι να τα πατάξουμε, να τα καταδικάσουμε και να τα μηδενίσουμε.

Και εν κατακλείδι στο Νόμο που έδωσε στους Ισραηλίτες, ο Θεός διασφάλιζε ότι τα ζώα θα είχαν ανάπαυση, τροφή, βοήθεια όταν υπέφεραν, καθώς και προστασία από τραυματισμούς. Έξοδος 23:4, 5· Δευτερονόμιο 22:10· 25:4.

Αφού ολόκληρος Θεός μερίμνησε για τα ζωντανά……γιατί είναι τόσο δύσκολο για εμάς να τον μιμηθούμε;;;;;;;

Ιωάννα Κρίκου

Δείτε το video στην ομάδα: Φίλοι Ζώων Μουζακίου


Total
0
Shares
Previous Article
ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

Ασ. Σκόνδρα: «Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης όλες οι επιχειρήσεις του Ν. Καρδίτσας»

Next Article

Δήλωση του Προέδρου του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέα Νταβέλη


Total
0
Share