Βαλκανικό κέντρο συνάντησης για ευρωπαϊκά προγράμματα τα Τρίκαλα

Και βαλκανικό κέντρο συνάντησης για ευρωπαϊκά προγράμματα τα Τρίκαλα, με νέες δυνατότητες αξιοποίησής τους για τον Δήμο. Την Τρίτη 23/2 το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, ενημερωτική ημερίδα – εκδήλωση για το νέο πρόγραμμα «Balkan – Meditteranean 2014 – 2020», στο πλαίσιο του Interreg.

Αυτό αφορά πέντε χώρες: τρία κράτη – μέλη της Ε.Ε. (Βουλγαρία, Κύπρος και Ελλάδα) και δύο υποψήφιες προς ένταξη, την Αλβανία και την πΓΔΜ. Η Ειδική Γραμματεία Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & Ταμείου Συνοχής επέλεξε τα Τρίκαλα, ως πόλη της καινοτομίας και των δυνατοτήτων ανάπτυξης, για την πραγματοποίηση της ημερίδας. Παρέστησαν, μάλιστα, εκπρόσωποι φορέων και από τις άλλες τέσσερις χώρες.

Στην ημερίδα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ακριβώς αυτό: ότι ως πόλη με καινοτομίες, από το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό μέχρι ειδικές δράσεις, τα Τρίκαλα δείχνουν έναν διαφορετικό δρόμο για την Ελλάδα της κρίσης.

Από την πλευρά της η λ. Δομνίκη Ζαραλίδου ειδική συνεργάτις της Ειδικής Γραμματέως Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & Ταμείου Συνοχής κ. Ευγενίας Φωτονιάτα (η οποία απουσίαζε εκτάκτως) αναφέρθηκε στις δράσεις του προγράμματος. Τα δε στελέχη της διαχειριστική αρχής του προγράμματος (ονομάζεται Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία») αναφέρθηκαν στα ειδικότερα θέματα.

Αντικείμενο της ημερίδας, εξάλλου, ήταν η ενημέρωση για τον γενικό στόχο και τις ειδικές δράσεις του προγράμματος. Ο γενικός στόχος του Balkan Med είναι η προώθηση ολοκληρωμένης εδαφικής ανάπτυξης και συνεργασίας για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αειφορίας της επιλέξιμης περιοχής. Αυτός ο στόχος θα υλοποιηθεί μέσω των ακόλουθων δύο προτεραιοτήτων:

  • Άξονας Προτεραιότητας 1: Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία
  • Άξονας Προτεραιότητας 2: Περιβάλλον

Ο Δήμος Τρικκαίων ετοιμάζει ήδη μια πρόταση, την οποία θα υποβάλλει στο σκέλος του Αξονα 2, για το περιβάλλον, ως επικεφαλής εταίρος των άλλων βαλκανικών χωρών.

Γραφείο Τύπου Δήμου Τρικκαίων

Βαλκανικό κέντρο συνάντησης για ευρωπαϊκά προγράμματα τα Τρίκαλα

Βαλκανικό κέντρο συνάντησης για ευρωπαϊκά προγράμματα τα Τρίκαλα
Total
0
Shares
Previous Article

Βάζουμε καλάθια αγάπης - Γεμίζουμε τα καλάθια της αγάπης

Next Article

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Μητρώο Φορέων Εκμετάλλευσης και εμπόρων ξυλείας


Total
0
Share