Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Β. Τσιάκος: Πετύχαμε στο έργο μας γιατί τα λόγια συμβαδίζουν με τα έργα μας

 

Β. Τσιάκος στον ετήσιο απολογισμό: Πετύχαμε στο έργο μας γιατί τα λόγια συμβαδίζουν με τα έργα μας

Τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφερειακή Αρχή

Τον ετήσιο απολογισμό πραγματοποίησε η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας το απόγευμα της Παρασκευής στη Λάρισα σε αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας. Στη διαδικασία ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος τοποθετήθηκε σχετικά με τις δράσεις της Περιφερειακής Αρχής σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας. Ο κ. Τσιάκος μεταξύ άλλων στην ομιλία του τόνισε τα παρακάτω:

vasilistsiakosΤο 2017 ήταν μια ακόμη δύσκολη χρονιά για το χώρο της Αυτοδιοίκησης. Η υποχρηματοδότηση όπως γνωρίζετε συνεχίστηκε καθώς η χώρα μας βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση. Εμείς αγαπητοί φίλοι είχαμε να διαχειριστούμε το υστέρημά μας κι όχι τον πλούτο όπως κάποιοι άλλοι. Σε μια περιοχή που είχαν δαπανηθεί δισεκατομμύρια ευρώ για έργα δυστυχώς οι υποδομές που θα έπρεπε να υπάρχουν δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να θέσουμε προτεραιότητες. Τις προτεραιότητες αυτές τις θέσαμε σε συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές, τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τους πολίτες με τους οποίους βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία. Το κυριότερο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να αλλάξουμε τη νοοτροπία του κόσμου που λόγω της κρίσης έβλεπε τους πάντες καχύποπτα. Πιστεύω ότι καταφέραμε να εμφυσήσουμε σε όλους τους πολίτες την πεποίθηση ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η ουσιαστική μας διαφορά και αυτό που θεωρούμε πλεονέκτημά μας είναι ότι τα λόγια συμβαδίζουν με τα έργα μας. Όταν δεσμευόμαστε για κάτι φροντίζουμε και να το ολοκληρώσουμε.  Για αυτό η Αιρετή Περιφέρεια παρά την υποχρηματοδότηση έχει καταφέρει να αλλάξει το χάρτη της Θεσσαλίας με μια σειρά από μεγάλα και μικρότερα έργα. Σε κάθε σημείο της Περιφέρειας εκτελούμε έργα. Και αυτό το πετύχαμε γιατί καταφέραμε να εξοικονομήσουμε πόρους αλλά συγχρόνως να αξιοποιήσουμε σε υψηλό βαθμό όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας με πρώτο φυσικά το ΕΣΠΑ.

Και αν θέλετε να μιλήσω για την περιοχή μου, εκτιμούμε ότι στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, έγινε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς. Στα  χρόνια που βρισκόμαστε στην ηγεσία της Περιφερειακή Ενότητας, πετύχαμε πολλούς από τους στόχους που είχαμε θέσει. Καταφέραμε με την καθοδήγηση και άριστη συνεργασία που είχαμε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, τους Αντιπεριφερειάρχες των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων, τους περιφερειακούς συμβούλους αλλά και με τον υπηρεσιακό μηχανισμό να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε μια σειρά από έργα. Όπως καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ή  ολοκληρώνουμε έργα που είχαμε παραλάβει ημιτελή και παντελώς εγκαταλειμμένα. Θα αναφέρω χαρακτηριστικά ότι στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας δεν απεντάχθηκε κανένα έργο.

Φίλες και φίλοι θεωρώ επίσης ότι ένα από μεγαλύτερα μας επιτεύγματα είναι ότι δεν αλλάξαμε τον αυτοδιοικητικό μας λόγο ανάλογα με το ποιος κυβερνά. Είμαστε το ίδιο μαχητικοί και διεκδικητικοί και το 2011, το 2012 το 2013 και μέχρι σήμερα. Στις μεγάλες διεκδικήσεις για την περιοχή μας ήμασταν παρόντες. Για την ολοκλήρωση των έργων της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο, για την ολοκλήρωση του Ε65 για να μην φύγει κανένα τμήμα ΤΕΙ από την Καρδίτσα θέμα επίκαιρο όσο ποτέ, να μην υποβαθμιστεί το νοσοκομείο και πολλά άλλα. Αυτό οι πολίτες της Καρδίτσας το έχουν διαπιστώσει. Ο λόγος μας ήταν καθαρός, διαυγής, κρυστάλλινος και προπάντων διαχρονικός διότι είναι φιλοσοφία και πεποίθησή μας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες δεν έχουν χρώματα. Τα βιώνουμε καθημερινά στα σπίτια μας, στους χώρους εργασίας παντού και πρέπει επιτέλους αυτοί που μας εκπροσωπούν να δρομολογήσουν τις διαδικασίες επίλυσής τους, χωρίς ιδεολογικά σύνδρομα και κομματικές σκοπιμότητες. Πρέπει όλοι μαζί να βρούμε την κοινή συνισταμένη προς όφελος των πολιτών. Τον κόσμο αγαπητοί συνάδελφοι δεν τον απασχολεί ποια κομματική αφετηρία έχουμε αλλά τα προβλήματά του. Πιστεύω ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση. Κεντρική μας επιδίωξη ήταν και είναι να προχωρήσουμε σε έργα υποδομής και όχι σε έργα εντυπώσεων ή βιτρίνας. Επι των ημερών μας έγιναν έργα ύψους 450 εκ. Ευρώ στην Καρδίτσα!!! Και μάλιστα σε ποιά εποχή; Μια εποχή τεράστιας οικονομικής κρίσης, περικοπών, απαξίωσης και εξαθλίωσης των πάντων βρέθηκαν και μερικοί ρομαντικοί που πήγαιναν αντίθετα στο ρεύμα.

Γνωρίζουμε καλά ότι η περίφημη ανάπτυξη την οποία όλοι επικαλούνται, αλλά δεν ξέρω αν πραγματικά την πιστεύουν, μπορεί να έρθει μόνο με την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων υποδομής που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, τα οποία δυστυχώς στις εποχές της αφθονίας και του «εύκολου» χρήματος δεν αντιμετωπίστηκαν. Σε μας, αν θέλετε, έλαχε ο κλήρος να λύσουμε προβλήματα που επί δεκαετίες έμειναν βαλτωμένα. Και σηκώσαμε το γάντι. Δεν φοβηθήκαμε τις δυσκολίες, δεν δειλιάσαμε μπροστά στις «Κασσάνδρες» που μας έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται. Θεωρώ ότι ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε κερδίσει όλα τα στοιχήματα και πλέον έχοντας αποκομίσει μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία προχωρούμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς στη παραγωγή έργου προς όφελος των Θεσσαλών, προς όφελος των Καρδιτσιωτών.

Κυρίες και κύριοι

Δεν θέλω να σας κουράσω. Θα μου επιτρέψετε μόνο σε πολύ γενικές γραμμές να αναφερθώ επιγραμματικά σε ορισμένα μόνο από τα εκατοντάδες έργα που εκτελούμε στα όρια της Π.Ε. Καρδίτσας και τα οποία αξίζουν να μνημονευτούν γιατί αλλάζουν το χάρτη της Καρδίτσας.

Διοικητήριο Καρδίτσας: Ένα έργο που το παραλάβαμε λίγο πριν την πτώχευση και το ξεμπλοκάραμε με συντονισμένες ενέργειες.

Έργα οδικά

Νέο Μοναστήρι Σοφάδες

Παρακάμψεις Αρτεσιανού – Ριζοβουνίου

Περιφερειακός Καρδίτσας

Γεφύρια – όρια Νομού

Αγιοπηγή   –   Κέδρος

Παράκαμψη Νεοχωρίου

Αναύρα – Λουτροπηγή

Βλάσσι  – Ιερά Μονή Σπηλιάς

Νεοχώρια – Αργύρι

Καλλικώμη – Ελληνικά

Δέλτα Παλαμά

Παράκαμψη Συκεώνας

Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα

Κατασκευή κόμβων

Τοποθέτηση στηθαίων

Συντηρήσεις πάνω από 10 εκ. ευρώ

Άρσεις καταπτώσεων

Αποχιονισμοί (όλοι οι δρόμοι ανοιχτοί)

Έργα στο χώρο της υγείας

Ολοκλήρωση Ψυχιατρικής κλινικής

Κατασκευή περιφερειακού ιατρείου Ρεντίνας

Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας

Αξονικός τομογράφος Καρδίτσας

Αντιπλημμυρικά έργα

Αντιπλημμυρικά έργα στο Μέγα ποταμό

Διανοίξεις και εκβαθύνσεις ποταμών

Διανοίξεις και καθαρισμός καναλιών

Κατασκευή αντιπλημμυρικών αντλιοστασίων

Αγροτικά έργα

Αγροτικός εξηλεκτρισμός Ά και ΄Β φάση

Υπογειοποιήσεις αγωγών

Προμήθειες σωλήνων άρδευσης

Αγορά και τοποθέτηση inverter

Αγροτική οδοποιία

Παράλληλα έργα αναδασμού Αγιοπηγή, Μαύρικα

Έργα ύδρευσης

Ύδρευση ανατολικής πλευράς από τη λίμνη Σμοκόβου

Ύδρευση κεντρικού και βόρειου κλάδου Καρδίτσας

Ύδρευση Καλύβια Πεζούλας, Νεοχωρίου

Αντικατάσταση αγωγών του Δ/ Δ Φύλλου

Έργα αθλητισμού

Κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας

Κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου

Αντικατάσταση στέγης γυμναστηρίου Μουζακίου

Περιβάλλοντας χώρος γυμναστηρίου Παλαμά

Αθλητικές υποδομές

Αθλητικό κέντρο για την Αναγέννηση και τους πολίτες

Φίλες και φίλοι αυτά είναι μερικά από τα έργα που έχουν γίνει στην Καρδίτσα σε μια οικονομική συγκυρία περικοπών και απαξίωσης. Αυτό έκανε το έργο μας πολύ δύσκολο. Όσο κακοπροαίρετος, όσο κακόπιστος κι αν είναι κάποιος δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι κάναμε πάρα πολλά! Μπορούμε να κάνουμε κι άλλα. Γι’  αυτό εργαζόμαστε με το ίδιο πάθος, το ίδιο μεράκι, με συνέπεια και προγραμματισμό για να προσφέρουμε σε μια περιοχή που έχει ανάγκη.




Total
0
Shares
Previous Article

Φιλανθρωπική δράση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας

Next Article

Ευχές για το Πάσχα της Βουλευτή Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλας Κατσαβριά-Σιωροπούλου