Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τσιούφη Ευαγγελή: Απάντηση στον κ.Δήμαρχο Μουζακίου

tsioufi evaggeli litsa

Τσιούφη Ευαγγελή: Απάντηση στον κ.Δήμαρχο Μουζακίου

Σε ό,τι έχει σχέση με την ‘‘ταμπακιέρα’’, τον οχετό δηλαδή, μάλλον ο κ. Δήμαρχος είτε λόγω σκοπιμότητας, είτε λόγω άγνοιας, απαντά με το ‘‘άλλα λόγια να αγαπιόμαστε’’.

Επειδή εκείνο που χαρακτηρίζει τον κ. Στάθη είναι η ημιμάθεια, η οποία είναι πολύ χειρότερη από την αμάθεια γίνομαι συγκεκριμένη:

Κατ’ αρχήν δεν θα δημιουργούνταν κανένα πρόβλημα στην περιοχή αν υπήρχε η πρόβλεψη ο οχετός να καθαρίζεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα και όχι να εγκαταλειφθεί στην τύχη με συνέπεια να γεμίσει φερτά υλικά.

Όσον αφορά την πρότασή μου γίνομαι συγκεκριμένη με την ελπίδα ο Δήμαρχος ή αυτός-ή που τον συμβουλεύει να καταλάβουν τι λέω:

α.  Όντως την καθαίρεση της πλάκας προτείνω, αυτή που κατά διαστήματα έσπασε και η εταιρία στην οποία ανέθεσε το έργο. Τα όποια προβλήματα κυκλοφορίας προκαλούν σήμερα αυτές οι παρεμβάσεις, λίγο πολύ θα τα προκαλούσε και η ολική καθαίρεση της πλάκας.

β. Σε αυτού του είδους τα έργα, τα φρεάτια (ανά 50 μέτρα όπως αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Δήμαρχος) είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ, αφού ο αγωγός στις μεγάλες πλημμύρες θα είναι γεμάτος με νερό υπό πίεση, που αν υπήρχαν φρεάτια, τα νερά θα έβγαιναν και θα πλημμύριζαν τον δρόμο. Η άγνοια είναι δική σας κύριε Δήμαρχε, που αν και βιβλιοπώλης, παριστάνετε και τον μηχανικό.

γ. Το κόστος των 55.000€ που αναφέρω, ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ καμιά έκπτωση, άρα δεν έχει νόημα να συζητάμε αν σήμερα οι εκπτώσεις είναι 45% ή λιγότερο. Πάντως ΜΗΔΕΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, όπως αυτή που πήρατε εσείς από την ανάδοχο εταιρία που εγκαταστήσατε.

δ. Συνοπτικά το κόστος των εργασιών της λύσης που εγώ προτείνω χρησιμοποιώντας τις τιμές με τις οποίες συντάσσονται οι προϋπολογισμοί των δημοσίων και δημοτικών έργων είναι :

  • καθαιρέσεις 2.500 €
  • για καθαρισμό οχετού 5.000 €
  • για απομάκρυνση και εναπόθεση προϊόντων καθαίρεσης και φερτών υλών 2.600 €
  • για σκυροδέτηση με σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25 12.500 €
  • για σιδηρό οπλισμό 10.800 €
  • για αποκατάσταση ασφαλτικού 3.400 €

Η συνολική δαπάνη λοιπόν με όφελος εργολάβου και ΦΠΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ, ανέρχεται τελικά στις 55.000 €. Τα αναλυτικά στοιχεία υπολογισμού μπορώ να καταθέσω στην τεχνική σας υπηρεσία, εφόσον χρειαστεί.

ε. Ο κ. Δήμαρχος μάλλον έχει ‘‘χαθεί’’ με το πλήθος των απ’ ευθείας αναθέσεων.

Η απόφασή σας με αριθμό 267/2023 κε Δήμαρχε, αναφέρεται σαφώς και μονοσήμαντα σε ρέμα μήκους 170 μέτρων και διατομής 1,50 x 1,70 μέτρων. Γι’ αυτό το τεχνικό υπολόγισα κόστος 55.000 €. Μήπως κε Δήμαρχε για το Ριζοβούνι, την Κρανιά, το Παλαιοχώρι, την Μαγούλα ετοιμάζετε και άλλες παρόμοιας δαπάνης αναθέσεις;

στ. κ. Δήμαρχε, η δημοτική αρχή στην οποία μετείχα τόσο εγώ όσο και εσείς κύριε Δήμαρχε, όπως πολύ καλά γνωρίζετε και όπως στην προεκλογική σας εκστρατεία του 2019 πολλές φορές παραδεχθήκατε, έκανε σημαντικότατο έργο, και χωρίς να διαθέτει τον πακτωλό χρημάτων που ήρθαν στον Δήμο λόγω ΙΑΝΟΥ και που εν πολλοίς κατασπαταλήσατε για επιδιορθώσεις στεγών, πλακοστρώσεις πλατειών και πεζοδρομίων και ασφαλτοστρώσεις δρόμων.

Έχω κάνει τα μεγαλύτερα ιδιωτικά έργα μέσα στην περιοχή μας από το 1985 που δραστηριοποιούμαι ως μηχανικός, ΜΟΥΖΑΚΙ ΠΑΛΛΑΣ ξενοδοχείο 4 αστέρων, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΙΧΑΗΛ. ΚΕΡΑΜΑΡΙΟ ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων και πολλά άλλα.

Όσον αφορά την θητεία μου ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, διατέλεσα μόνο 2 χρόνια. Τα έργα που έκανα στο Δήμο είναι τα εξής:

1. Στην Μαγούλα το 5*5 που έφτασα μέχρι τον υπουργό τότε τον κύριο Αποστόλου για να μας παραχωρήσει την έκταση που ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο.

2. Με δική μου πρωτοβουλία και με την αρωγή της Πολεοδομίας Καρδίτσας και του τότε Δημάρχου κ. Γιώργου Κωτσού, έγινε διάνοιξη του δρόμου παραπλεύρως της Εθνικής Τράπεζας Μουζακίου.

3. Σχετικά με την τροποποιήση του Γ.Π.Σ., έκανα τις απαιτούμενες ενέργειες και ο φάκελος έφτασε στο στάδιο αξιολόγησης από την Περιφέρεια. Η περιφέρεια πρότεινε με την σειρά της κάποιες διορθώσεις, οι οποίες ποτέ δεν υποβλήθηκαν από κανέναν διότι τελείωσε η θητεία μου, ως Αντιδήμαρχος.

Απεναντίας εσείς ως δημοτική αρχή, πληρώσατε μελετητικό γραφείο για την ΣΗΜΕΙΑΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Π.Σ. Δυστυχώς ο φάκελος είναι ακόμη στην Περιφέρεια και δεν πήρε ποτέ ΦΕΚ.

Επειδή ο\η συντάκτης της απάντησης του Δημάρχου κάνει αναφορά σε «παρθενογένεση» να του/της  θυμίσω ότι ο κ. Στάθης υπήρξε δύο τετραετίες συνεργάτης του πρώην Δημάρχου Μουζακίου. Εκείνο δε που τον χαρακτήρισε και σαν πρόεδρο του Νομικού Προσώπου και σαν αντιδημάρχο Τεχνικών Έργων ήταν η πλήρης απραξία.

Ενώ τώρα σαν Δήμαρχος εκείνο που τον χαρακτηρίζει είναι η «αγάπη» στις απευθείας και σκοτεινές αναθέσεις που έχουν τινάξει τα χρέη του Δήμου σε πολύ μεγάλα ύψη.

Θυμίζω χαρακτηριστικά την απευθείας ανάθεση της αντικατάστασης των στεγών των σχολείων του Δήμου σε Λαρισαίο εργολάβο με τη δικαιολογία  της εμπειρίας, για να έρθει στη συνέχεια ο συγκεκριμένος να το αναθέσει σε τοπικούς κατασκευαστές στο 1/3 της αρχικής ανάθεσης.

Τέλος θα μας εξηγήσει ο Δήμαρχος το λόγο που του έχουν καταλογιστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο μερικές δεκάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ;

Τσιούφη Ευαγγελή

Πολιτικός Μηχανικός

Πρώην Αντιδήμαρχος

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Δυναμική Συνεργασία

Υποψήφιος Δήμαρχος-Βάιος Φροξυλιάς
Total
0
Shares