Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα στα μπαλκόνια – Τι θα εισηγηθούν οι ειδικοί

Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα στα μπαλκόνια

Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα στα μπαλκόνια – Τι θα εισηγηθούν οι ειδικοί 

Από την αρχή της εβδομάδας, όταν τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 2.000, ήταν ξεκάθαρο πως το lockdown θα πάρει παράταση, ενώ αναμένεται το ίδιο να ισχύσει και με τις ώρες απαγόρευσης των μετακινήσεων, δηλαδή τις καθημερινές 9 το βράδυ με 5 το πρωί και τα Σαββατοκύριακα 6 το απόγευμα με 5 το πρωί.

Την ίδια στιγμή οι περισσότεροι από τους ειδικούς ζητούν παράταση δύο εβδομάδων στα μέτρα και ρίχνοντας κάποιος μια ματιά στο ημερολόγιο θα δει δύο ημέρες που παραδοσιακά οι Έλληνες συγκεντρώνονται είτε σε σπίτια, είτε κάπου έξω για φαγητό. Πρόκειται για την Τσικνοπέμπτη στις 4 Μαρτίου και την Καθαρά Δευτέρα στις 15 Μαρτίου. Η εστίαση είναι κλειστή και έτσι δεν θα μπορεί να υπάρξει μαζική έξοδος σε ταβέρνες και εστιατόρια, όμως οι συγκεντρώσεις στα σπίτια θα είναι ξανά μια δύσκολη εξίσωση που θα πρέπει να λύσει η κυβέρνηση.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή, τονίζουν πως Τσικνοπέμπτη θα κάνουμε στα μπαλκόνια, ενώ φέτος δεν θα πετάξουμε χαρταετό. Το αισιόδοξο είναι πως όλα δείχνουν ότι το φετινό Πάσχα δεν θα είναι σαν το περσινό. Θα μπορέσουμε να το γιορτάσουμε με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, και με προσοχή στον αριθμό των ατόμων.

«Στο μπαλκόνι την Τσικνοπέμπτη μπορείτε να ψήσετε. Θα μιλάτε και με τους διπλανούς σας και όλα θα είναι πολύ καλά», ανέφερε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, σε συνέντευξή της. «Νομίζω ότι μια οικογένεια μπορεί να ψήσει και να περάσει ωραία. Επειδή ακόμα έχουμε 1.700+ κρούσματα, καλό θα ήταν να είμαστε προσεκτικοί. Μπορούμε να ψήσουμε και να περάσουμε καλά ως οικογένειες. Κάποιοι άνθρωποι επί έναν χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα, οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό. Για το Πάσχα, έχω πει εδώ και καιρό ότι θα είναι με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, και με προσοχή στον αριθμό των ατόμων. Όχι, δεν θα είναι σαν το περσινό. Όλα θα εξαρτηθούν από το τι παρτίδες εμβολίων θα πάρουμε».




Total
0
Shares
Previous Article
Επίδομα θέρμανσης

Επίδομα ανεργίας: Πώς θα καταβληθεί μετά τη νέα παράταση

Next Article
Ιστορική παρέμβαση της βασίλισσας Ελισάβετ για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ιστορική παρέμβαση της βασίλισσας Ελισάβετ για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Related Posts