Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τριπλή περιβαλλοντική γιορτή από τον Δήμο Τρικκαίων

Τριπλή περιβαλλοντική γιορτή από τον Δήμο Τρικκαίων

Τριπλή περιβαλλοντική γιορτή από τον Δήμο Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων γιορτάζει (για) το περιβάλλον με τρεις δράσεις ουσίας για όλους τους πολίτες.

Οι δράσεις έχουν ως στόχο να ενεργοποιήσουν ξανά κάθε κάτοικο της πόλης και των χωριών, να δώσουν το μήνυμα ότι οι πράξεις προστασίας του περιβάλλοντος οφείλουν να είναι συνεχείς. Αναλυτικά:

Ποδηλατάδα 3/6/21

Η πρώτη δράση υλοποιείται την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, στις 19:30, στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.
Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, μια μεγάλη βόλτα με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία, δίνει ξανά τη χαρά των ορθοπεταλιών, σε μια πόλη που διαθέτει περισσότερα από 40.000 ποδήλατα
Στο τέλος της βόλτας θα κληρωθεί και ποδήλατο για παιδιά

Συμμετέχουν επίσης, οι σύλλογοι ποδηλασίας: Ασκληπιός, Ποδηλατικός Σύλλογος, Σύλλογος Δρομέων (ποδηλατικό τμήμα).
Υπενθυμίζεται ότι στην κεντρική πλατεία (Infopoint) έχει τοποθετηθεί από τον Δήμο Τρικκαίων και την Αστική Ανάπτυξη ΑΕ, σταθμός επισκευής ποδηλάτων (ibike stop)

Τριπλή περιβαλλοντική γιορτή από τον Δήμο Τρικκαίων

Καθαρισμός Αγιαμονιώτη 5/6/21

Με μια ουσιαστική – εκτός από τον συμβολισμό της – κίνηση, ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνει εθελοντική δράση για τον Αγιαμονιώτη ποταμό. Το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι υπηρεσίες του Δήμου και οι πολίτες, οι φορείς, οι εθελοντές/τριες, μετέχουν σε μια μεγάλη προσπάθεια να καθαριστεί από απορρίμματα, το δεύτερο ποτάμιο στολίδι των Τρικάλων.
Μετά την αντιπλημμυρική παρέμβαση του Δήμου Τρικκαίων αποκαλύφθηκε πλήθος απορριμμάτων στην κοίτη και στις όχθες του ποταμού.
Ωρα έναρξης δράσης: 09:30
Σημεία συνάντησης: Γέφυρα Πύλης (Αγία Μονή), Γέφυρα Κηπακίου Σαραγίων
Συμμετέχουν οι σύλλογοι της περιοχής, οι υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων και εθελοντές/τριες

«Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη πόλη» 7/6/21

Ο Δήμος Τρικκαίων, τα My market και η ΚΕΔΕ, υλοποιούν τη δράση «Πόλη με ποδήλατο, Ομορφη πόλη». Μέσω αυτής,
– Ενημερώνουν για τα πλεονεκτήματα χρήσης του ποδηλάτου
– Προσφέρουν δωρεάν έλεγχο ποδηλάτου και συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση
– Υλοποιούν τη δράση «Δίπλωμα Ποδηλάτου», δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά (ηλικίας 8 έως 12 ετών) να κατανοήσουν, με απλό τρόπο, την έννοια της ασφαλούς οδήγησης
Παράλληλα οι πολίτες μπορούν να δουν και να δοκιμάσουν τους εναλλακτικούς τύπους ποδηλάτων για αστική μετακίνηση: Ηλεκτρικό πόλης, ηλεκτρικό trekking, Διπλωτό αλλά και Gravel.
Την ενέργεια υλοποιούν συνεργάτες του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο», μέλους της European Cyclists Federation.
Διάρκεια δράσης: 11:00 – 21:00
H δράση υλοποιείται υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, με την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τη συνεργασία της European Cyclists Federation.
λεπτομέρειες για κάθε εκδήλωση – δράση θα δοθούν με νεότερα δελτία Τύπου, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Τρικκαίων (www.trikalacity.gr) και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου.




Total
0
Shares
Previous Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαϊκή Συσπείρωση: Στο ΔΣ της ΕΝΠΕ το μεγάλο θέμα της αντιπυρικής προστασίας

Next Article
Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας με το νέο Δ.Σ του ΤΟΕΒ Τιτανίου

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας με το νέο Δ.Σ του ΤΟΕΒ Τιτανίου